Afbeelding
Persfoto

Dahldiner, Mart Hillen en blaaskapel

Venray | Schouwburg Venray presenteert de komende week weer een aantal nieuwe voorstellingen: Dahldiner, Mart Hillen-In Concert en Blaaskapel de Breethaler – Weihnachts-Zauber.

Dahldiner – Op Verhaal. Donderdag 12 december 20.00 uur.

Roald Dahl schreef niet alleen de mooiste verhalen, maar ook een kookboek. Die twee komen samen in het Dahldiner. In het Dahldiner geniet je van gerechten uit zijn kookboek. Tussen de gangen door worden zijn meest bizarre, spannende en grappige verhalen voor volwassenen verteld. Het driegangendiner wordt geserveerd door de bekende gezichten van ons theatercafé De Artiest eten & drinken. De pers over Dahldiner: "Het Dahldiner is een prachtige ervaring; heerlijk eten afgewisseld met Dahls bizarre verhalen uitgevoerd door meestervertellers. Een onvergetelijke avond."

Mart Hillen – In Concert. Vrijdag 13 december 20.00 uur.

Er zijn weinig muzikanten die één gitaar kunnen laten klinken als een héle band. Mart Hillen is er zo één: hij speelt de melodie en de baspartij, en drumt tegelijkertijd op zijn gitaar. Of in de woorden van radio-dj Giel Beelen: "Onvoorstelbaar dat dit op één en dezelfde gitaar gebeurt." Tommy Emmanuel, 's werelds beste gitarist, zei na het spelen met Mart: "Ik denk dat ik wel met pensioen kan!"

In Marts concert verbindt Hillen virtuoos gitaarspel met grappige en persoonlijke verhalen. De weergaloze manier waarop hij nummers van onder meer Marco Borsato, Michael Jackson en U2 speelt, levert een zeer toegankelijk en gevarieerd programma op.

Blaaskapel de Breethaler – Weihnachts-Zauber. Zondag 15 december 14.30 uur.

Blaaskapel de Breethaler, onder leiding van Paul Daemen, neemt de aanwezigen mee met haar klanken op een reis door de mooie streken van Bohemen en het Egerland. Een dynamische show met muziek van onder meer Ernst Mosch, Franz Bummerl, Guido Henn e.a.

Dit alles afgewisseld met verrassingselementen en bekende kerstliedjes.

Kijk voor meer informatie op de website van Schouwburg Venray.