Ysselsteyn-aanvaller Mike Arts (rechts) probeert zijn tegenstander te passeren.
Ysselsteyn-aanvaller Mike Arts (rechts) probeert zijn tegenstander te passeren. Foto: Rikus ten Brücke

Dekkingsfout nekt Ysselsteyn

Ysselsteyn | Ysselsteyn werd zondagmiddag op eigen veld met 0-1 verslagen door Sparta'18, de koploper van de derde klasse C. Het team uit Ysselsteyn, terug te vinden op de elfde plek, deed niet veel onder voor de lijstaanvoerder uit Sevenum, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen. Een dekkingsfout bij een corner deed de ploeg uiteindelijk de das om.

Door Willem Menting

Ysselsteyn kende in aanloop van het duel de nodige personele problemen. Met name achterin was het puzzelen voor trainer Ruud Jenneskens. Zo werd aanvoerder Paul Jeurissen als linksachter geposteerd. De van origine aanvallende middenvelder paste zich moeiteloos aan. "We hebben een aantal geblesseerde verdedigers. Ik ben een van de weinige linkspoten in de selectie, dus dit was volgens de trainer de beste oplossing." Jeurissen schikt zich zonder te mopperen in zijn tijdelijke rol. "Ik heb in het verleden wel eens op die plek gespeeld, dus het is me niet helemaal vreemd. We stonden als verdediging ook goed vandaag vind ik. Als team hebben we eigenlijk maar één echte kans weggegeven en het doelpunt valt uit een standaardsituatie."

Ysselsteyn deed weinig onder voor koploper Sparta'18

Jeurissen gaf uiteindelijk de hoekschop weg waar uit gescoord werd. Op miraculeuze wijze kopte hij een gevaarlijke voorzet uit de doelmond over de achterlijn. De scherp indraaiende hoekschop werd bij de tweede paal binnengewerkt door Sparta-verdediger Nino Jansen. De treffer viel na ruim één uur voetballen. De thuisploeg probeerde daarna nog wel de gelijkmaker te forceren, maar grote kansen leverde het slotoffensief niet op. Alleen aanvaller Mike Arts werd nog gevaarlijk, maar zijn schot belandde in het zijnet. "We deden goed mee met Sparta. Je kon aan hun spel niet zien dat zij de koploper zijn vind ik. We doen het als Ysselsteyn altijd beter tegen de topploegen in onze klasse. Een week eerder tegen Melderslo moesten we zelf het spel maken en daar hebben we meer moeite mee." De aanvoerder baalde van de nederlaag tegen Sparta. "Ik denk dat we een punt hadden verdiend. We hebben zelf niet veel kansen gehad en zij ook niet, 0-0 was op zijn plaats geweest."

Trainer Ruud Jenneskens sloot zich aan bij zijn aanvoerder. "We deden niet onder voor de koploper. We speelden ons eigen spelletje en vanuit de omschakeling probeerden we snel de diepte te zoeken om zo onze snelle aanvallers aan het werk te zetten. Dat leverde weinig kansen op, maar er gaat wel altijd dreiging vanuit."

Ysselsteyn komt dekkingsfout niet meer te boven

Ysselsteyn is bezig aan een wisselvallig seizoen. De ploeg won slechts twee van de tien gespeelde competitieduels en pakte tot nu toe acht punten. Dat zijn er maar drie meer dan hekkensluiter Melderslo. "Toch merk ik dat we stappen maken", vervolgt Jenneskens. "We blijven heel opleidingsgericht denken. Er staat een jonge ploeg en we proberen ook veel met eigen jeugd te werken. Dat hebben we altijd gedaan en dat blijven we doen."

Jenneskens kon nog niet zeggen of hij ook volgend seizoen nog voor de groep staat bij Ysselsteyn. De oefenmeester is momenteel bezig aan zijn zevende seizoen als hoofdtrainer bij de club. Hij heeft het nog steeds uitstekend naar zijn zin bij de derdeklasser. "We zijn nog niet in gesprek. Het is dadelijk aan de selectie. Als zij een nieuw gezicht voor de groep willen, moeten ze dat aangeven. De komende weken zal er wellicht meer duidelijk worden." Ysselsteyn neemt het zondagmiddag op eigen veld op tegen Liessel. De aftrap van het duel is al om 14.00 uur.

Ysselsteyn-Sparta'18 0-1 (0-0).

Ysselsteyn: Swinkels; Leeyen, Geerets, Janssen, Jeurissen; Spreeuwenberg (70. Jespers), Smits, Houben, Coopmans; Arts; Teunissen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding