Samen voor
de voedselbank

Samen voor
de voedselbank


Venray | De provinciale actiedag van de voedselbanken in Limburg wordt gehouden op zaterdag 7 december.

Voedselbank Limburg-Noord staat deze zaterdag in de gemeenten Venray, Horst aan de Maas, Gennep en Bergen in de diverse supermarkten. Doel van de actie is om de magazijnen vol te krijgen met lang houdbare producten zodat er een buffer is voor de komende maanden.

Lang houdbaar zijn bijvoorbeeld producten in blik- of glas, rijst, pasta's en koffie, maar dit mogen ook non-foodproducten zijn zoals wasmiddel en schoonmaakproducten.

De vijftig vrijwilligers van Voedselbank Limburg-Noord zorgen ervoor dat er elke week meer dan 170 ondersteunende voedselpakketten samen gesteld worden voor diegene die, ongeacht de reden, in financiële problemen zijn gekomen en niet meer in hun eerste levensbehoeften kunnen voorzien.

Iedereen kan een aanvraag doen om voor een voedselpakket in aanmerking te komen. Er wordt geen onderscheid gemaakt in ras, geloof, geslacht of leeftijd, wel zijn er financiële voorwaarden.

Verenigingen, organisaties, scholen of stichtingen die een inzamelingsactie willen houden om de voedselbank te ondersteunen, wordt gevraagd een e-mail te sturen naar voedselbanklimburgnoord@gmail.com.