Afbeelding
eigen foto

Lezing De magie van de harp

Venray | Adelbertvereniging Venray houdt op maandag 9 december om 20.00 uur de vierde bijeenkomst van het seizoen 2019-2020 in het Odapark in Venray.

Harpiste Loes van Dijk speelt op de harp en vertelt over de magie hiervan. De harp is een van de oudste instrumenten ter wereld en spreekt al eeuwen tot de verbeelding. Van Dijk verzorgt een concert met een gevarieerd programma van Ierse ballades tot klassieke muziek. Tussendoor vertelt ze wetenswaardigheden over haar eigen Japanse harp, de Princess Sakura, over de techniek en symboliek van dit bijzondere instrument en over de geschiedenis van de harpmuziek. Van Dijk begon al op negenjarige leeftijd met harplessen.

Na het behalen van haar lesbevoegdheid studeerde ze in 2013 af aan het Conservatorium in Maastricht bij Masumi Nagasawa. Ze volgde masterclasses bij de bekende Nederlandse harpiste Lavinia Meijer en bij Ellen Versney, harpiste bij het Radio Filharmonisch Orkest. Sindsdien concentreert zij zich op het geven van harplessen en op het spelen als solist of in een orkest. Samen met violiste Bente Peters vormt ze een duo en zij zullen in het tweede deel van de avond samen optreden.

Het bestuur van Adelbert Venray nodigt iedereen van harte uit voor deze lezing/uitvoering. Introduc├ęs zijn welkom. Zie ook www.adelbertvenray.nl.