Jo Jacobs (links) en Sjannie van Kempen genieten volop van de Silver Fit Mile.
Jo Jacobs (links) en Sjannie van Kempen genieten volop van de Silver Fit Mile. Foto: Rikus ten Brücke

Fietsen door de regio (video)

Venray | Bewoners van Rooyhof, een zorglocatie van De Zorggroep in Venray, kunnen sinds kort een fictief rondje door de regio fietsen. Bewoonsters Sjannie van Kempen en Jo Jacobs maken graag gebruik van de Silver Fit Mile. Woensdagmiddag fietste het duo onder meer door het Sint Annapark en het centrum van Venray.

Door Willem Menting

Van Kempen en Jacobs maken gebruik van de Silver Fit Mile. Dat is een hometrainer met beeldscherm waarop je fietsroutes kunt rijden vanuit de rolstoel. "Vanuit de bewoners kwam de vraag of het ook mogelijk was om de Silver Fit Mile aan te vullen met routes uit de regio. Het idee ontstond bij Jacques Janssen en het is uitgewerkt door Sjaak en Rudy van Sinten", legt Lianne Langenhuizen, coach dagbesteding en welzijn, uit. "Onze bewoners kunnen onder meer door Venray, Wanssum, Oirlo en Blitterswijck fietsen. De reacties zijn heel positief. De nieuwe routes zijn opgenomen dankzij de waardigheid- en trotsgelden vanuit de overheid. Onze bewoners willen graag meer bewegen en dat kan met de Silver Fit Mile. Het apparaat hebben we al langer, maar de routes in de regio zijn nieuw."


Gezelligheid

Jacbos en Van Kempen zitten gezellig te keuvelen tijdens het fietsen. Ze hebben het over de route en het mooie weer. Als het buiten regent fietst het duo namelijk door het zonnige centrum van Venray. "Het is hartstikke mooi dat we dit zo kunnen doen. We kunnen niet altijd meer naar buiten en op deze manier kunnen we toch door de regio fietsen", vertelt Van Kempen enthousiast. Van Kempen komt oorspronkelijk uit Blitterswijck, ze kent Venray nog niet op haar duimpje. "We kunnen ook door Blitterswijck fietsen. Helaas staat mijn oude woning niet op de route, maar we fietsen daarnaast ook door Wanssum en ook de brug in Well staat op de beelden. Ik maak veel gebruik van de fiets."

De bewoonsters maken vanuit hun rolstoel gebruik van een hometrainer. Zo kunnen ze bewegen en genieten van beelden van fietsroutes uit de regio. Er zijn momenteel vijf verschillende routes beschikbaar. Wellicht wordt dat aantal in de toekomst nog uitgebreid. "Als er veel vraag blijft vanuit de bewoners, dan gaan we daar zeker over nadenken", besluit Langenhuizen.

Afbeelding