Set Up verslaat koploper: 3-1

Set Up-Avance 3-1. Setstanden: 21-25 26-24 25-18 en 25-18.

Meerlo | In de promotieklasse C vloerden de volleybalsters van Set Up koploper Avance. In sporthal 't Brugeind in Meerlo werd het 3-1 voor de nummer vier van de ranglijst. Het team revancheerde zich daarmee voor de 3-1 nederlaag een week eerder tegen Hajraa 2.

In de eerste set startte Avance sterk en nam meteen een voorsprong: 2-6. De thuisploeg boog de achterstand vervolgens om in een 8-7 voorsprong. Avance bleef daarna steeds aan de goede kant van de score en pakte via 13-16 en 18-20 de setwinst: 21-25. In de tweede set ging het opnieuw lange tijd gelijk. Via 7-6, 10-10 en 16-16 en 21-22 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. In de slotfase pakte Set Up een kleine marge (24-23) en trok met 26-24 de winst naar zich toe. In de derde set ging het een stuk makkelijker voor Set Up. De Meerlose ploeg speelde prima en liep via een sterke servicereeks van Janne Peelen uit naar 24-17. Met 25-18 werd de set binnengehaald. In de vierde set was het krachtsverschil minimaal. Pas halverwege de set kon Set Up via 16-13, 20-16 en 22-18 het beslissende gaatje slaan tegen Avance. Geroutineerd werd de koploper op een 25-18 nederlaag getrakteerd. In de stand staat Set Up nu met 22 punten uit zeven duels op een vijfde plaats, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan de nieuwe ranglijstaanvoerder Saturnus. Op zaterdag 7 december gaat Set Up op bezoek bij Were-Di, nummer zeven in de stand. Het duel in Gemert begint om 18.00 uur.