Knappe zege ActiveRooy

VC Trivia 3-ActiveRooy 1-3. Setstanden: 18-25, 25-19, 21-25 en 19-25.

Hegelsom | In de tweede klasse J boekten de volleybalsters van ActiveRooy een knappe 1-3 overwinning tegen het hoger geklasseerde VC Trivia: 1-3.

De gasten begonnen sterk aan het duel en bouwden in de eerste set een flinke voorsprong op. Na een goede aanval van Mette van den Bekerom liep ActiveRooy al snel uit naar 5-9. Ondanks een goede verdediging aan de kant van ActiveRooy wist Trivia terug te komen tot een stand van 14-15. Bij een aanval van VC Trivia werd de Venrayse coach Simone van den Bekerom door een harde bal geraakt. De gasten lieten zich echter niet van de wijs brengen en wonnen de set met 18-25. Het uitvallen van coach Van den Bekerom leidde toch tot onrust aan Venrayse kant. Het zelf coachen door de speelsters ontaardde in een waar kippenhok en de thuisploeg profiteerde optimaal: 10-5. Door een stabiele pass wist ActiveRooy zich toch te herpakken en kwam terug 13-11, waarna Trivia door een sterke service opnieuw wist uit te lopen en de tweede set te winnen: 25-19. De derde set begon ActiveRooy sterk door een goede service van Lisanne Francken-Lomme: 9-14. Ellen Ruhe breidde eveneens met een sterke opslag de voorsprong uit naar 16-21 en won de set met 21-25. In de vierde set hield een fanatiek spelend ActiveRooy de pass onder controle en pakte overtuigend na een 15-21 voorsprong de set: 19-25. Op zaterdag 7 december spelen de Venrayse volleybalsters, die nu derde staan, thuis tegen Grashoek 2. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 18.00 uur.