Releaseparty Pruuf Mar. Foto Henk Lammen.
Releaseparty Pruuf Mar. Foto Henk Lammen. Foto: Henk Lammen

Vrijdag 29 november

14:00Expositie in tijdelijke galerie Venray - Een nieuwe expositie in de tijdelijke galerie in het hoekpand Kapelaanspad-Schoolstraat in Venray wordt geopend. Er wordt een diversiteit aan technieken gepresenteerd in de kunstwerken van leden van AVOS. Van schilderwerk, tot beeldhouwwerk, van keramiek tot fotografie tot werken met stof. De Wadden van de vorige expositie worden in een andere opstelling ook hier gepresenteerd. Benieuwd? De expositie wordt geopend door AVOS-voorzitter Frits Vossen.

20:00Release Party Pruuf Mar Ysselsteyn - Op zaterdag 30 november organiseert Pruuf Mar in samenwerking met Roelanzia de Release Party. Ze presenteren deze avond hun nieuwe nummer voor de vastelaovend. Met artiesten uit de carnavalswereld en buiten deze wereld maken ze er een mooi feestje van. Programma: Hitmaestro, Pruuf Mar, Loss!, Goedzat, Verekkes Moj en Koen en Ankie.

20:00PluumCafé Venray - Tijdens het PluumCafé dat in Anno54 plaatsvindt, reiken de burgemeester en wethouder Anne Thielen de Pluumen uit aan vrijwilligers en/of een groep van vrijwilligers die hiervoor zijn voorgedragen. De Pluum is een uniek beeldje als waardering voor vrijwilligers die volgens hun vrijwilligersorganisatie een pluim verdienen. De uitreiking vindt plaats tijdens een gezellige avond waarop men kan genieten van een gevarieerd programma met live muziek van orkest Atelier Jeruzalem. Daarnaast zijn er leuke activiteiten waaronder een quiz en rolstoeldansen en kan men genieten van een hapje en een drankje. Inloop: 19.00 uur, start 20.00 uur.

20:00Toneel UP Venray - Toneelbewerking van bestseller over psychiatrische kliniek. Emma Nieuwenhuis moet de psychiatrische kliniek in. In UP krijgen we nader zicht op Emma's 'hersenstormen'. Haarscherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan. UP is het aangrijpende vervolg op de zeer succesvolle eerdere bewerking van PAAZ, het bejubelde debuut van schrijfster Myrthe van der Meer. Als geen ander weet comédienne Yora Rienstra, die PAAZ twee seizoenen lang in uitverkochte zalen speelde, de leefwereld en de persoonlijkheid van de hoofdpersoon te vangen. Entree: 20 euro. Meer informatie via website schouwburg.

Zaterdag
30 november

21:00Kelder Kamp Kollektiv Venray - Na de geslaagde eerste editie van Kelder Kamp Kollektiv in The B komt dit feest terug. Het programma voor deze editie ziet er iets anders uit dan de vorige keer. Waar het de vorige keer een combinatie was van techno, house/disco, hiphop en drum & bass zal het nu met name techno en hiphop zijn. Entree: 3 euro.

14:00Stadwandeling Venray - Een stadswandeling door het centrum van Venray. Deze wandeling wordt geleid door iemand van het Rooys Gidsen Gilde. Startpunt bij het VVV-kantoor aan het Mgr. Goumansplein 1. Entree: 3 euro. Meld je van tevoren aan want vol = vol. Dit kan bij het VVV-kantoor via e-mail venray@vvvnoordlimburg.nl, telefoon 0478-510505.

20:307 Miles To Pittsburgh Venray - 7 Miles To Pittsburgh verraste vorig jaar met één van de beste debuutalbums sinds tijden. De lovende recensies voor het gelijknamige album in binnen- en buitenland schrijven boekdelen. De Nederlandse rockband onder leiding van frontman Andrew Elt uit Venlo (ex- Sleeze Beez, Physical Graffiti) heeft ondertussen niet stilgezeten. Ze speelden een aantal hele toffe festival-shows, onder andere op het Zomerparkfeest, en begonnen aan een nieuw album. In het voorprogramma staat Battersea. Battersea smeedt songs, ze zoeken catchy refreinen en gitaarlijnen. De songs bouwen ze op een sterk ritme en een dragende basis van bastonen. De gitaarpartijen zetten de toon voor de sfeer en vullen de vocale harmonieën aan. Meer informatie via website schouwburg.

20:30Dansavond Amusement Venray - Dansvereniging Amusement houdt een dansavond in partycentrum Anno'54. Benieuwd wie er voor de muzikale zorgt? Kom eens een kijkje nemen. Waar? Janssen Dansen & Sporten, Venray.

21:00Echoes of Industry Venray - Café d'n Oldtimer ontvangt Echoes of Industry. Echoes of Industry is een enthousiaste pop-/rockcoverband uit Noord-Brabant. Met veel muzikaliteit en swing maken we van elke gelegenheid een feestje.

Zondag
1 december

14:00Rondleiding Odapark Venray - De veranderende natuur, in een samenspel met de permanente beelden in het Beeldenbos, is de inspiratie voor een unieke mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding door het Odapark. De rondleidingen worden gegeven op de eerste zondag van de maand. Benieuwd? Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plekken. Entree: 5 euro. Voor meer informatie: educatie@odapark.nl.

15:00 In memoriam-concert Blitterswijck - Op zondag 1 december organiseert Petra Duijkers in samenwerking met Angels Rule in De Zaal in Blitterswijck een 'in memoriam concert'. Met als thema 'een stukje hemel op aarde' kun je deze middag genieten van de zang van Angels Rule, bestaande uit Marlies Driessen, Caroline Ermers, Robert Lemmens, Anneke Miggiels en Roel Verheggen. Entree: 10 euro, incl. koffie/thee. Kaarten reserveren via: info@petraduijkers.nl en 06-23611350.

Maandag
2 december

13:3075 Jaar Vrijheid Venray - In het Venrays Museum maakt u kennis met persoonlijke verhalen uit de tijd van de bevrijding in 1944. U ziet foto's van voor en na de bombardementen. Op de maquette krijgt u een totaaloverzicht van het Venrays centrum. Kinderen geven hun impressie over de ervaringen van kinderen in kamp Vught. Een tentoonstelling die tot mei 2020 wisselend vorm geeft aan het begrip Vrijheid!

20:00Koor van dit Moment Venray - Laat je hart en je ziel zingen in het Koor van dit Moment, in gebouw Jerusalem in Venray. Info op www.koorvanditmoment.nl.

In memoriam concert. Foto persfoto.
Echoes of Industry. Foto persfoto.