Wel of geen Polen in De Peelhaas?


YSSELSTEYN | Dat de verouderde groepsaccommodatie De Peelhaas aan de Timmermannsweg mag worden verbouwd tot woonverblijven voor 73 arbeidsmigranten, is nog geen gelopen race. Binnen de coalitie en oppositie is verdeeldheid. Het feit dat de werklui in een omgeving komen wonen waar de geurbelasting van veestallen veel te hoog is, vinden veel commissieleden onaanvaardbaar.

Dat bleek dinsdag tijdens de commissievergadering Leven. Het college wil goedkeuring verlenen aan de huisvesting, maar moet toestemming van de gemeenteraad hebben om af te mogen wijken van de Geurverordening. De coalitiepartijen CDA en D66 vinden het prima, evenals oppositiepartij VVD. De drie zijn goed voor 14 van de 27 zetels. Venray Lokaal (coalitie) en ProVenray, Samenwerking Venray, PvdA en SP (oppositie, 13 zetels) zien dat niet zitten.

Het initiatief waar het college medewerking aan wil verlenen, gaat om zogeheten short-stay-arbeidsmigranten. De voormalige groepsaccommodatie wordt alleen binnenshuis aangepast om de buitenlandse werknemers fatsoenlijk te kunnen huisvesten. Omwonenden zijn in het geweer gekomen tegen de plannen. Zij vrezen overlast op verschillende fronten en aantasting van de leefbaarheid. Ze lieten onlangs van zich horen tijdens het Sprekersplein. Als de raad 17 december ja zegt, komt het college met een ontwerpbesluit. Er kunnen dan ook zienswijzen worden ingediend.