Burgemeester waarschuwt voor motorbendes

Venray | Burgemeester Hans Gilissen waarschuwt in een brief aan de Venrayse ondernemers voor zogenaamde Outlaw Motorcycle Gangs (OMG). 'Nederland wordt de laatste jaren geconfronteerd met een toename van problematiek rondom zogenaamde OMG's. Ook in de gemeente Venray kunnen we hiermee te maken krijgen', schrijft de burgemeester.

'De kans bestaat dat motorbendes of supportclubs in onze regio op zoek gaan naar locaties, waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Dit zou een horecagelegenheid kunnen zijn, maar ook in een pand met een andersoortige bestemming, bijvoorbeeld op een industrieterrein', vervolgt Gilissen.

Tijdens de nieuwste aanpassingsronde van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Venray worden twee bepalingen voorgesteld om de OMG's beter te kunnen handhaven. Zo wordt voorgesteld om een bepaling op te nemen waarmee het dragen van uiterlijke kenmerken door onder meer leden van OMG's verboden wordt. Daarnaast wordt voorgesteld een bepaling erin op te nemen waarmee horeca-exploitanten verboden wordt om een bijeenkomst van onder meer een OMG toe te staan in een openbare inrichting. 'Bij de toepassing van deze (nieuwe) bevoegdheden ben ik afhankelijk van informatie. Om die reden is het belangrijk dat verdachte situaties bij de politie gemeld worden'.

In Nederland zijn vijf OMG's verboden door de rechter. Het gaat om Catevarius Brotherhood, Satudarah, Hells Angeles, Bandidos en No Surrender.