Afbeelding
Foto: Rita Kuenen

X-triathlon krijgt derde editie

Venray | Sporten Noord Limburg en MEE Noord en Midden Limburg organiseren op zondag 17 mei de derde editie van de X-triathlon voor mensen met een beperking.

De X-triathlon is een aangepaste triathlon. 'We houden rekening met je beperking. De X staat voor eXtra ondersteuning, eXtra zorg en eXtra aanpassing', schrijft de organisatie op haar website. De deelnemers kunnen kiezen uit een recreantenparcours of een wedstrijdparcours. Het recreantenparcours is voor mensen die graag mee willen doen, maar niet de snelste tijd willen halen. 'Het wedstrijdparcours is voor mensen die écht willen winnen'.

De start van de X-triathlon is op zondag 17 mei in Laco Sportcentrum Venray en de finish is op de atletiekbaan op sportpark De Wieën. De X-triathlon bestaat net als een andere triatlon uit zwemmen, fietsen en hardlopen. 'Voor elke beperking vinden we een oplossing, zodat je mee kunt doen aan dit sportevenement. Je kunt meedoen vanaf 8 jaar', legt de organisatie uit.

De organisatie zoekt buddy's en vrijwilligers

De organisatie van het evenement kan niet zonder buddy's en vrijwilligers. Als buddy ondersteun je deelnemers tijdens de triathlon. Als vrijwilliger draag je een steentje bij om alles op rolletjes te laten verlopen. Bijvoorbeeld bij het opbouwen en afbreken van het parcours, maar ook tijdens het parcours.

Zowel deelnemers als vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de website www.iedereenkansporten.nl/x-triathlon. Foto: Rita Kuenen.