Thema-avond Zin in leven


Venray | In Het Zonnelied aan De Kiosk 6 in Venray wordt in samenwerking met de werkgroep Zorgmaatje en projectgroep Zin in leven op dinsdag 10 december om 20.00 uur de avond Zin in leven: lekker in je vel, dan kom je er wel! gehouden.

Helaas zijn er te veel jongeren die er niet komen en niet lekker in hun vel zitten. Het aantal zelfdodingen onder jongeren is hoog, het is doodsoorzaak nummer 1 bij jongeren tot 25 jaar. Dat is schokkend en daarom zijn professionals vanuit het Limburgse jeugdwerk, jeugdzorg en onderwijs, gestart met pilots bij middelbare school BC Broekhin in Roermond, bij JongNederland en Scouting Limburg.

Samen ontwikkelen ze een methodiek voor praktische handvatten. Deze maakt mensen gevoeliger voor het 'zien en horen' van elkaar en het stellen van vragen rond zin- en betekenisgeving. Als we weten waar de jongeren (niet meer) enthousiast van worden, kunnen we mogelijke gevoelens van eenzaamheid, depressie en suïcide tijdig(er) op het spoor komen. Aanmelden voor deze avond kan bij Dionne Boks via e-mail zorgmaatje@pkn-venray.nl.