Afbeelding
Foto: Eigen foto

Leescafé 2.0 en Winkel van Sinkel

Venray | Op de nieuwe locatie van de Winkel van Sinkel aan de Schoolstraat in Venray werken het Leescafé en de boekenafdeling van de Winkel samen.

Als bewijs hiervan heeft Maarten Streefkerk van het Leescafé een steekwagen van de Winkel in ontvangst genomen uit handen van bestuurslid Harry Schraven. De boeken bij de Winkel van Sinkel worden tegen een kleine prijs aangeboden; de winst van de winkel gaat naar goede doelen in de derde wereld. Boeken die niet geschikt zijn voor de winkel of die dubbel aanwezig zijn worden overgedragen aan het Leescafé.

Zo krijgen de boeken een nieuwe bestemming volgens de kringloopgedachte. Bij het Leescafé worden de boeken gratis weggegeven. Beide vrijwilligersorganisaties werken al enige tijd samen. Het Leescafé is gelegen in het Annapark aan de Noodsingel 39 in Venray en is geopend op dinsdag-, donderdag en zondagmiddag. De Winkel van Sinkel is iedere middag na 13.30 uur geopend, behalve op donderdag- en zondagmiddag. Goederen kunnen op werkdagen, behalve donderdag en zondag, aan de achterzijde worden afgegeven tussen 9.00 en 16.00 uur.

Foto: Harry Schraven (links) en Maarten Streefkerk beklinken de samenwerking met een handdruk.