Hockeysters ongeslagen

Overbetuwe-Venray 0-5 (0-2). Doelpunten Venray: Joni van Alst (2x), Pleun Vollenberg, Lisa Slagter en Lon van Alst.

Elst | De hockeysters van Venray sloten de eerste helft van het veldseizoen af met een 0-5 zege tegen Overbetuwe. Met 27 punten uit negen duels gaat Venray ongeslagen de winter in en stevent af op het kampioenschap.

In het eerste kwart kwam Venray moeizaam op gang. De thuisploeg maakte het spel en de gasten beperkten zich vooralsnog tot verdedigen. In de slotfase van het kwart kwam Venray toch op voorsprong. Na een fraaie solo bediende Lon van Alst in de cirkel Pleun Vollenberg op maat. Die wist wel raad met dit buitenkansje en rondde beheerst af: 0-1. In het tweede kwart werd de voorsprong verdubbeld. Joni van Alst bepaalde uit een strafcorner de ruststand op 0-2. Van Alst besliste uit opnieuw een strafcorner na rust het duel door de gasten op een 0-3 voorsprong te brengen. Imke Huggers deed vervolgens ook een duit in het zakje, maar zag haar treffer om onduidelijke redenen worden afgekeurd. Het laatste duel voor de winterstop werd in de slotfase bekroond met twee treffers. Lon van Alst bediende op maat Lisa Slagter die 0-4 scoorde, waarna de oudste Van Alst het slotakkoord voor haar rekening nam. De assist kwam op naam van haar zusje Joni die na een mooie pass Noortje Schueler haar zus Lon bereikte. De hockeysters van Venray bereiden zich nu voor op de zaalcompetitie in de tweede klasse.