Kippen verdwijnen uit kerststal op Grote Markt

Venray | Er verblijven dit jaar geen kippen in de kerststal op de Grote Markt in Venray. Ook het konijn buiten keert niet meer terug. Dat heeft Stichting Kerststal Venray besloten. De kerststal wordt op zaterdag 14 december opgebouwd.

Bernie van Lierop, voorzitter van Stichting Kerststal Venray, geeft uitleg over de veranderingen. "Vorig jaar ontstond er de nodige commotie over diverse dieren die we verkeerd zouden huisvesten. We hebben er dit jaar voor gekozen om toch het een en ander de veranderen." De kerststal wordt ook dit jaar weer bewoond door diverse dieren. Zo zijn er meerdere dwergkonijnen, schapen, duiven en een ezel. "We hebben alles in samenspraak met de eigenaren georganiseerd en we zorgen uiteraard goed voor de dieren."

De kerststal is tot maandag 6 januari te bezoeken. Ook dit jaar zijn er weer tal van activiteiten rondom de kerststal georganiseerd. Zo zijn er op koopzondag 22 december en tijdens de kerstmarkt op 20, 21 en 22 december muziekoptredens. "Ook de pony's en draaimolen keren dan weer terug."