Jasper van Rijn redt punt Venray

Oedenrode-Venray 2-2 (0-1). Doelpunten Venray: Guido Pop en Jasper van Rijn.

Sint Oedenrode | In de tweede klasse eindigde de topper tussen Oedenrode en Venray in een gelijkspel: 2-2. Jasper van Rijn redde in de slotminuut een punt voor Venray door de gelijkmaker aan te laten tekenen.

Vanaf het startsignaal was Venray erg gefocust aan het verdedigen. Hierdoor waren er weinig kansen in het eerste kwart voor beide teams. In het tweede kwart was te zien dat Venray veel vertrouwen had en ook meer begon aan te vallen. Door een briljante rush van Roy de Rijk, die vanaf de middenlijn uitbrak en in het 23-metergebied door een speler van Oedenrode onderuit gehaald werd, kreeg Venray een strafcorner. Die werd voortreffelijk benut door de aanvoerder Guido Pop: 1-0. De thuisploeg kreeg nog voor rust twee strafcorners, maar doelman John Jongeneel hield zijn doel schoon. In het derde kwart kreeg de koploper enkele strafcorners op rij. De eerste twee werden nog gemist, de derde betekende de gelijkmaker: 1-1. In het laatste kwart legde Venray weer meer accenten op de aanval. Dit leidde tot meer ruimte voor de thuisploeg die opnieuw uit een strafcorner een voorsprong nam. In de slotfase kreeg Venray een gele kaart en moest het duel met tien man uitspelen. De gasten toonden veerkracht en kregen in de slotminuut een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Koen Arentsen schoot een strafcorner prima binnen, maar de doelman van Oedenrode tikte de bal weg naar de rechterkant. Op meesterlijke wijze wokkelde Jasper van Rijn vervolgens de bal binnen en bezorgde daarmee zijn ploeg een punt in een aantrekkelijke topper. Venray staat nu tweede achter Oedenrode en gaat zich opmaken voor het zaalseizoen in de topklasse. De eerstvolgende veldwedstrijd is op 8 maart in Rosmalen.