Afbeelding
Foto: Cindy Hendriks

Hartenwens zieke Yari (9) komt uit

Venray | De ultieme wens van de zieke Yari uit Venray ging onlangs in vervulling. De 9-jarige Yari werd verrast met een ontmoeting met zijn zijn helden uit de Vlaamse televisieserie Nachtwacht. Daarnaast kreeg zijn slaapkamer een heuse metamorfose. De ruimte werd volledig in de stijl van het programma Nachtwacht ingericht.

De verrassing kwam tot stand dankzij Stichting Zeldzame Ziekten Fonds in samenwerking met de Vriendenloterij. Bij televisiezender RTL 4 was te zien hoe de hartenwens van Yari in vervulling ging. Ingrid Jansen, vriend van de VriendenLoterij, legt uit waarom Yari wordt verrast. "Hij heeft een ongeneeslijke spierziekte. Zijn zenuwen zijn aangetast waardoor de kracht van zijn spieren steeds verder afneemt." Ook Cindy Hendriks, de moeder van Yari, verschijnt voor de camera's: "We weten niet precies wat de toekomst brengt, omdat er nog geen behandeling is. Er is gewoon een hele grote kans dat hij blijvend in een rolstoel zal komen."

Volgens Cindy vindt Yari het geweldig: "Vladimir, Wilko en Keelin zijn echte idolen van Yari. Dus het is fantastisch dat hij ze mag ontmoeten." Foto: Cindy Hendriks.