Venray te sterk voor koploper

SV Venray-Sparta'18 2-1 (0-1). Doelpunten Venray: Birgit Arts en Inez Swinkels.

Venray | De voetbalsters van SV Venray zorgden zondag voor een daverende verrassing in de vierde klasse. De Venrayse equipe was op eigen veld met 2-1 te sterk voor koploper Sparta'18 uit Sevenum.

De zege was broodnodig, want Venray verloor de laatste vier competitieduels van achtereenvolgens Vitesse'08 (9-2), MVC'19 (0-2), Olympia'18 (0-2) en Oranje Blauw'15 (0-1). Venray begon sterk aan het duel en er werd hard voor elkaar gewerkt. Grote kansen bleven echter uit. De bezoekers uit kwamen in de eerste helft nog wel op voorsprong. Venray kreeg nog wel enkele mogelijkheden op de gelijkmaker, maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.

Ook na rust voetbalde Venray goed. Dat resulteerde in de 54ste minuut in de gelijkmaker. Julia Weijs legde de bal panklaar op het hoofd van Birgit Arts en zij kopte de bal tegen de touwen. Daarna bleef Venray de bovenliggende partij en Aniek Smits vond Inez Swinkels. Zij bleef rustig en schoot de bal knap in de verre hoek.

In de 68ste minuut kreeg de thuisploeg de ultieme kans om het duel te beslissen, maar een strafschop werd gemist. Ook in de slotfase kreeg Venray nog enkele mogelijkheden, maar het net werd niet meer gevonden. Keepster Lucy Hagens voorkwam met een knappe reflex nog de gelijkmaker.