Verlies Jumpers'76

BC Bumpers-Jumpers'76 94-62 (47-37). Topscorers Jumpers'76: Jorik Wulterkens (22 punten), Wouter Oosterbeek (20) en Marcel Kuypers (11).

Sittard | In de tweede klasse leden de basketballers van Jumpers'76 een royale nederlaag tegen BC Bumpers. In Sittard werd het 94-62 voor de thuisploeg.

De gasten moesten het doen zonder Dirk Laurense, Jakub Juszizuk en Sam Skamla. De selectie werd aangevuld met jeugdspeler Sam Zacherl. Jumpers'76 begon goed en nam een 0-5 voorsprong door een score van Wouter Oosterbeek en een driepunter van Jorik Wulterkens. Het eerste kwart ging gelijk op doordat beide teams verdedigend fouten maakten. Aan het einde maakte Bumpers een run tot 28-21. In het tweede kwart maakte Jumpers'76 het zichzelf lastig, omdat Steffers en Oosterbeek beiden hun derde fout maakten. Bumpers maakte hier goed gebruik van. Door hard te blijven werken, beperkte Jumpers'76 de schade. Met twee rake vrije worpen van Kuypers, gingen de teams de rust in met een stand van 47-37. In het derde kwart kreeg Steffers zijn vierde fout en waar in het tweede kwart hard werd gewerkt, leek nu de energie op. In de verdediging werden te veel makkelijke scores weggegeven en aanvallend zag het er ongeïnspireerd uit, met weinig scores. Bumpers drukte hard door en met een 21-4 run was de wedstrijd gespeeld: 75-48. In het laatste kwart pakte Jumpers'76 het weer op en Zacherl liet zien dat er hoop is voor de toekomst, met vier punten en een mooi block in dit kwart. Door het puntenverschil was dit kwart niet meer spectaculair en ging als een nachtkaars uit: 94-62.

Komend weekend is Jumpers'76 vrij. Op zaterdag 7 december spelen de Venrayse basketballers thuis tegen Springfield uit Berlicum. Dit duel in sporthal De Wetteling begint om 15.30 uur.