Set Up onderuit

Hajraa 2-Set Up 3-1. Setstanden: 25-15, 18-25, 25-11 en 25-18.

Eindhoven | In de promotieklasse C verloren de volleybalsters van Set Up de uitwedstrijd tegen Hajraa 2: 3-1.

In het begin van de eerste set ging de strijd gelijk op. Hajraa had echter een sterker blok waardoor Set Up niet goed tot scoren kon komen. De gasten keken al snel tegen een achterstand aan die niet meer ingehaald kon worden. Via 16-9 en 22-13 werd de eerste set verloren met 25-15. In de tweede set kwam Set Up beter in haar spel en dat resulteerde in een voorsprong van 6-12. Door sterke servicebeurten van de gasten en veel servicefouten van Hajraa werd de voorsprong uitgebreid naar 10-17 en 12-19 en de setwinst gepakt: 18-25. In de derde set kwam al snel het spelbeeld van de eerste set terug. Set Up keek al snel tegen een achterstand aan van 6-0 en werd de set via 19-9 uiteindelijk met 25-11 verloren. In de vierde set gaven beide ploegen elkaar in de openingsfase geen duimbreed toe. Aanvallend konden de gasten echter niet echt een vuist maken en daar profiteerde de thuisploeg dankbaar van. Hajraa trok via 8-3 en 18-12 met 25-18 weer aan het langste einde. Op zaterdag 30 november speelt Set Up tegen Avance, koploper in de promotieklasse. Het duel in sporthal 't Brugeind begint om 19.00 uur.