SVOC'01 opent met nederlaag

Avanti/Celeritas-SVOC'01 17-10 (7-7). Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (4x), Marloes en Sofie de Mulder (beiden 2x), Elien Nabben en Anke Geurts.

Schijndel | De korfbalsters van SVOC'01 beleefden een valse competitiestart in de overgangsklasse A. Na ongeslagen te zijn geweest in de veldcompetitie werd de ouverture in de zaal met 17-10 verloren van Avanti/Celeritas uit Schijndel.

Elien Nabben opende nog wel de score namens de gasten. Beide ploegen waren vervolgens aan elkaar gewaagd in de eerste helft. Met een 7-7 stand klonk het rustsignaal in sporthal Dioscuren in Schijndel. In de tweede helft was de thuisploeg iets scherper in het creƫren en afwerken van kansen. Met de regelmaat van de klok scorend liep Avanti/Celeritas uit naar een verschil van vijf treffers: 14-9. Sein voor SVOC'01 om een andere verdediging toe te passen, een tactiek die geen vruchten afwierp. Integendeel, in de slotfase liep de thuisploeg uit naar een verschil van zeven en hield de eerste punten van het zaalseizoen in eigen huis. Op zondag 1 december speelt SVOC'01 thuis tegen JES. Om 14.40 uur begint het duel in sporthal De Wetteling.