Oranje Wit slaat na rust toe

DAKOS-Oranje Wit 14-16 (11-7). Doelpunten Oranje Wit: Dionne Drabbels (6x), Maureen Drabbels (4x) en Carlijn Bonants en Janne Gellings (beiden 3x).

Someren | Door een sterke tweede helft won Oranje Wit het eerste duel in de hoofdklasse van de zaalcompetitie. In Someren werd het na een 11-7 ruststand uiteindelijk 14-16 voor de gasten uit Leunen.

Oranje Wit startte sterk en nam binnen drie minuten met twee treffers op rij een voorsprong: 0-2. Vervolgens gingen beide ploegen tot 4-4 gelijk op. DAKOS sloeg vervolgens een gaatje van twee treffers en was met name trefzeker met afstandsschoten. Oranje Wit bleef knokken voor een goed resultaat en de achterstand bij rust bleef beperkt tot vier doelpunten: 11-7. In de tweede helft kwam een als herboren Oranje Wit uit de kleedkamer. Na vijf minuten spelen hadden de Leunse korfbalsters een ijzersterke periode en scoorden aan de lopende band. De achterstand werd omgebogen in een kleine voorsprong: 12-13. De thuisploeg kreeg steeds meer moeite met de verdedigende druk van de gasten en ook de afstandsschoten vielen na rust niet meer. Oranje Wit bleef rustig het eigen spel spelen en regelmatig scorend werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven.

Op zondag 1 december speelt Oranje Wit thuis tegen De Horst. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 14.15 uur.