Helpende Handen op tv


Venray | Sinds 1983 werkt initiatiefnemer Steven Vidyaakar onafgebroken aan de opbouw van het Helpende Handen-project in Chennai en Coimbatore in India.

Nadat hij als maatschappelijk werker, eind jaren 70 en begin jaren 80, bij en voor moeder Teresa in Calcutta had gewerkt, begon hij in 1983 met de opvang van kinderen. Inmiddels heeft hij in de loop der jaren veel mensen opgevangen. Kinderen, volwassenen en ouderen. Allemaal wees of verstoten. Duizenden gezonde kinderen en kinderen met een lichamelijke en of geestelijke beperking. Om deze ex-patiënten (vooral vrouwen) te helpen en te ondersteunen, zodat ze zoveel als mogelijk zelfstandig in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien (eigen waarde), is Steven Vidyaakar met zijn team een half jaar geleden gestart met een pilot. Ze hebben enkele patiënten naar huis begeleid en ze elk een koppel geiten meegegeven. De patiënten kregen vooraf een gedegen training in het verzorgen van deze geiten. Bovendien moesten zij zich houden aan enkele vooraf vastgelegde regels (niet verkopen, goed verzorgen, etc.).

De maatschappelijk werker en een parttime ingehuurde veearts hebben deze mensen en hun koppel geiten maanden begeleid. Dit experiment is een doorslaand succes gebleken. Op zondag 8 december besteedt Wilde Ganzen om 11.55 uur op televisie aandacht aan dit Helpende Handen geitenproject Bart Veldpaus.

Meer info op helpendehandenindia.nl.