Filmfestival

Swolgen | Het Swolgens filmfestival vertoont in het kader van 800 jaar Horst aan de Maas op zondag 1 december de documentaire It's not always about success. Over hoe de droom van de Meerlose filmmaker Marijn Poels en zijn vrienden (Jos de Hoog, Maarten Peelen, Tim Groetelaars, Daniel Grob en Lucas Mooren) een paar jaar geleden uiteenspatte.

Deze film, die internationaal had moeten gaan, speelt in Noord-Limburg. Met Noord-Limburgse vrienden uit Meerlo en Swolgen en honderden figuranten uit de regio. Samen een echte Hollywoodfilm maken. In een Engels middeleeuws landschap in Meerlo.

Marijn Poels zette eind 2001 zijn droom om in de praktijk; het verwezenlijken van een speelfilm rondom de mythe van koning Arthur en in het bijzonder tovenaar Merlijn. Samen met vijf onafscheidelijke vrienden vormde hij de organisatie van een massaproductie. Honderden figuranten, crew, Hollywoodeffecten en negen jaar productietijd stonden tegenover een budget van nul euro. De vriendschap straalde enthousiasme uit naar de vrijwilligers die zich broederlijk gaven met ongekende passie, saamhorigheid en wilskracht. Een film, die gemaakt is door de Meerlose filmmaker Juul Thielen samen met Marijn Poels, blijft van het begin tot het einde boeien. De filmavond in zaal Wilhelmina in Swolgen begint zondag 1 december om 19.00 uur met de film Zero van Laurens Lenssen, gevolgd om 19.30 uur door de film It's not always about Succes van Marijn Poels en Juul Thielen. De film wordt om 20.45 uur herhaald.