Verlaat HPV wel of niet De Borggraaf?

VENRAY | Alleen dat er heel veel onduidelijk is rondom de huisvesting van het Digilab van het Historisch Platform Venray (HPV) is duidelijk. Deze wat vreemde conclusie kan worden getrokken na een rondgang bij enkele betrokken partijen.

Door Henk Baltussen

Wat in elk geval duidelijk is, is dat de vrijwilligers van de Digilab-werkgroep ontevreden zijn met hun huisvesting in De Borggraaf, waarin ook het VVV-kantoor en museum zijn gehuisvest. Het klimaat in de Digilab-ruimte is al sinds de opening in mei 2017 dusdanig slecht, dat verblijf in de ruimte klachten bij de vrijwilligers kan opleveren. Peter Custers van Venray Lokaal stelde hierover vragen aan het college, mede naar aanleiding van een artikel in Peel en Maas waarin gewag werd gemaakt van de problematiek.
Custers is ervan overtuigd dat het Digilab uit De Borggraaf vertrekt, naar een ruimte in de Plataanstraat of aan de Julianasingel. Hij heeft die info uit betrouwbare bronnen, volgens zijn zeggen. Custers stelde wethouder Anne Thielen er vragen over. "Naar wat ik begrepen heb, zijn ze niet weg", is de reactie van Thielen op een vraag van deze krant. Custers kreeg te horen dat 'verhuizen niet meer aan de orde is.' Hoe zit het nou? May Volleberg zal er als HPV-secretaris vast het fijne van weten. "Misschien wel, maar ik zeg niets", is haar korte reactie. "We hebben met elkaar afgesproken er niets over te zeggen."

Dat daar het laatste woord nog niet over is gezegd, mag wel duidelijk zijn. En wat de klimaatomstandigheden in De Borggraaf betreft: een aannemer en een technisch installateur overleggen hoe de problemen kunnen worden opgelost. Nog dit jaar is er duidelijkheid, volgens het college.