Vervolg pagina 3

Buurt: stanklijstje

Venray | Het uitkomsten van de commissievergadering neemt het college mee in zijn besluitvorming aangaande de plannen aan de Drabbelsweg.

Marc Rongen is namens de omwonenden helder: "Op deze locatie past binnen dit beleid geen dergelijke stal. We verwachten dan ook dat het college goed gaat nadenken of men dit plan wel zodanig aan de gemeenteraad wil voorleggen. Het past volstrekt niet in de maatschappelijke tendens."
Samenwerking Venray (SV) bracht naar voren dat de gemeente Venray mogelijk een schadevergoeding van de familie Michels als initiatiefnemer tegemoet kan zien, mocht niet worden meegewerkt aan de bestemmingsplanwijziging.
Rongen verwijst dit naar het rijk der fabelen. "Klopt niet. De veehouder heeft geen verzoek ingediend tot het wijzigen van de bestemming en de gemeente heeft hen geen toezegging gedaan. Zich beroepen op bestaande regelgeving kan ook niet."
Waarom de buurt niet heeft geklaagd over stank en andere overlast, wilde SV weten. "De buurt heeft een lijstje bijgehouden op dagen dat er stankoverlast was toen er tweehonderd varkens in de oude stallen lagen. Dat lijstje gaat naar de gemeente", zegt Rongen. "De buurt blijft strijdbaar."