Werkzaamheden Mooder Maas


Broekhuizen | Mooder Maas is momenteel bezig met de waterkering bij de Molenberg, Hoogstraat en de Veerweg in Broekhuizen.

Om de damwanden langs de Hoogstraat te kunnen plaatsen wordt de Hoogstraat afgesloten van week 49 (2 december) tot en met week 51 (20 december). Als de werkzaamheden aan de waterkering zijn afgerond, is de waterkering gesloten en zijn de inwoners veilig voor het hoge water.

Waterkering

De waterkering langs de Molenberg, Hoogstraat en Veerweg bestaat uit een stalen damwand die (deels) afgewerkt wordt met metselwerk. De damwanden worden met een machine vanaf de Hoogstraat aangebracht. Daarnaast wordt de openbare ruimte tussen Molenberg, Hoogstraat en Veerweg opnieuw ingericht. De uitvoering van de herinrichting van de loswal staat gepland in het eerste kwartaal van 2020. Meer informatie over de uitvoering van de loswal volgt.

Parkeerhaven

De (noordelijke) aansluiting van de Veerweg op de Hoogstraat wordt afgesloten voor alle verkeer. De Hoogstraat wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand gemotoriseerd verkeer van de Hoogstraat wordt omgeleid via de A73. De Veerweg en het veer zijn vanuit het zuiden (Hoogstraat/Lottumseweg) bereikbaar. Buslijn 88 wordt in samenspraak met Arriva omgeleid. Tijdens de werkzaamheden zijn de stoep en parkeerhaven Hoogstraat (zijde Molenbeekdal) dicht. Voor fietsers- en voetgangers wordt een passage langs het werkterrein op de Hoogstraat ingericht. Meer informatie over de omleidingsroutes is te vinden op www.ooijen-wanssum.nl.

Hoogstraat in Broekhuizen wordt afgesloten voor verkeer in week 49

Bovenstaande planning is indicatief en kan door diverse omstandigheden, waaronder weersomstandigheden, verschuiven.

Tijdens de uitvoering is de meest actuele informatie over de werkzaamheden en wijzigingen in de planning te vinden op www.ooijen-wanssum.nl en op facebook.com/ooijenwanssum.