Vrijdag & Sandifort. Foto persfoto.
Vrijdag & Sandifort. Foto persfoto. Foto: Persfoto

Vrijdag 22 november

13:3075 Jaar Vrijheid Venray - In het Venrays Museum maakt u kennis met persoonlijke verhalen uit de tijd van de bevrijding in 1944. U ziet foto's van voor en na de bombardementen. Op de maquette krijgt u een totaaloverzicht van het Venrays centrum. Kinderen geven hun impressie over de ervaringen van kinderen in kamp Vught. Een tentoonstelling die tot mei 2020 wisselend vorm geeft aan het begrip Vrijheid!

18:00Pietendisco Venray - Ook dit jaar gaan heeft Janssen Dansen & Sporten zwarte pieten uitgenodigd om lekker te komen dansen springen en zingen! Nodig al je vriendjes en vriendinnetjes uit om hier ook bij aanwezig te zijn. Iedereen is van harte welkom Kinderen onder 5 jaar onder begeleiding van ouder(s).

19:00Museum in het donker Overloon - Een nieuw avondprogramma over de Slag bij Overloon. Na het bijzondere verhaal van Vincent Speranza dat we in 2018 als eerste voorstelling van Museum in het Donker presenteerden, blijven we nu qua thematiek iets dichter bij huis. Want het museum wordt omgebouwd tot een historisch schouwspel over de gevechten die zich rond Overloon en Venray afspeelden in het najaar van 1944, binnenkort 75 jaar geleden. Wanneer? 8, 9, 15,16, 22 en 23 november 2019.

20:00Vrijdag & Sandifort | Voorlopig voor altijd Venray - Sketches over rafelranden van het huwelijk. Remko Vrijdag en Martine Sandifort spelen alweer hun vierde voorstelling op een rij in Schouwburg Venray. De vorige show werd uitgeroepen tot een van de meest indrukwekkende cabaretvoorstellingen van het seizoen door de Poelifinario jury. De beloftes maken ze waar in de voorstelling 'Voorlopig voor altijd' en deze werd dan ook onverdeeld lovend ontvangen. Zeer herkenbaar en schrijnend, komisch en tragisch, hilarisch en kwetsbaar. Kaarten via schouwburg.

Zaterdag
23 november

10:30De Grote Sint Show Venray - Na het grote succes van afgelopen jaren is De Grote Sint Show 2019 terug met een gloednieuwe show! YouTube-idolen Party Piet Pablo en Love Piet breken in via de LIVE videoverbinding en zingen samen met de kids in de zaal de grootste hits, zoals 'De Pieten Sinterklaas Move', 'Pietenliefde' en 'Pieten Style'. De Pieten bereiden zich voor op de nacht. Alle pepernoten liggen klaar, maar daar is Kwaadvlieg het niet mee eens. Pepernoten zijn ongezond met teveel suiker, dus kiest hij voor een alternatief: spruitjes in plaats van pepernoten. Bah! Sinterklaas en de Pieten zijn het daar natuurlijk totaal niet mee eens! Maar Kwaadvlieg doet wat hij wil en steelt de pepernoten. Party Piet Pablo en Love Piet proberen samen met de kinderen de dief te pakken! Maar zal dit ze lukken?

12:0075 jaar Bevrijding Oirlo Oirlo - Bezichtiging van de expositie over de Tweede Wereldoorlog in de Sint Gertrudiskerk samengesteld door de Stichting Ald Oeldere. Bezichtiging van de expositie in het Oirlose Wehrmachthuisje over de Duitse Wehrmacht samengesteld door de Stichting Ald Oeldere. Tevens heeft de Stichting Ald Oeldere in Oirlo een route uitgezet langs de woningen waar Stolpersteine (struikelstenen) zijn geplaatst.

Zondag
24 november

15:00Bands op Zondag Middag Venray - HARRY EN DE REST" Stevige blues met meeslepend mondharmonica spel. Ongecompliceerd maar met gevoel voor de blues Nummers van oa Little Walter en Lester Butler met z'n Red Devils. "HARRY EN DE REST" speelt in de oorspronkelijke bezetting. Harry Janssen zang en mondharmonica Mart Faessen gitaar Peter Bonants bas Jos Faessen drums

11:00Zondagochtendconcert Rooyal & Liederentafel Venray - Op zondagmorgen 24 november organiseert orkest Rooyal in samenwerking met de Liederentafel Venray een concert in de Venrayse Schouwburg. Gratis entree.

11:00Schrijversbijeenkomst Alexander Münninghoff Venray - Op zondag 24 november verwelkomt het Literair Café Venray Alexander Münninghoff tijdens een schrijversbijeenkomst. In zijn loopbaan als journalist verzorgde hij veel reportages over oorlogsgebieden. Hierna verschijnen twee boeken van zijn hand: 'Tropenjaren in Moskou' en 'De Stamhouder'. Alexander Münninghoff wordt door Victor Elfring geïnterviewd. Entree: 12,50 euro. Seizoenpashouders hebben vrij entree.

13:00Bevrijdingsconcert Fanfare Dorpsklank Castenray Castenray - In het weekend van 22-23-24 november viert Castenray de 75-jarige bevrijding. Op 24 november zal Fanfare Dorpsklank een bevrijdingsconcert houden. In samenwerking met Bubbles and Boa's uit Arnhem en de solisten Yvonne en Anouk Philipsen verzorgen ze een muziekmiddag in De Wis. De toegang is gratis.

14:00Sinterklaas in centrum - Shoppen in Venray op zondag 24 november? Sinterklaas is dan in het centrum samen met zijn vele pieten. De pietenspeurtocht start om 14.00 uur vanuit het Schouwburgplein en eindigt daar dan ook weer om 16.00 uur. Dan gaan de pieten zich namelijk opmaken voor de lichtjesroute. Om 17.00 uur start de lichtjesroute vanuit het Schouwburgplein. Meer informatie over het programma van Sinterklaas in Venray is te bekijken op www.sinterklaasinvenray.nl of op Facebook: www.facebook.com/SinterklaasVenray1.

15:00Harry en de Rest in 't Stekske Venray - Harry en de Rest verzorgt een optreden in 't Stekske aan de Kruidenlaan 161 in Landweert. Harry en de Rest brengt blues met, naar eigen zeggen, 'een meeslepend mondharmonicaspel'. Nummers van onder meer Little Walter en Lester Butler en de Red Devils passeren tijdens hun optredens de revue. Entree is gratis.

Sinterklaas bezoekt centrum. Foto: Jolijn van Goch.
Museum in het donker. Foto Albert Hendriks