Afbeelding
Foto: Rikus ten Brücke

Winterpret in centrum Venray

Venray | Het bestuur van de Stichting Winterpret Venray is er opnieuw in geslaagd om een nieuwe editie van het winterfestival mogelijk te maken. Van vrijdag 13 december tot en met zondag 5 januari 2020 is het Schouwburgplein het decor van Winterpret Venray.

De kinderen van de sponsoren kunnen op vrijdag 13 december om 15.00 uur de ijsbaan voor het eerst gaan gebruiken. Aanmelden via Info@winterpretvenray.nl. Zaterdagmiddag 15 december is er een muziekspektakel op en rondom de ijsbaan. Meer dan tien muziekkorpsen verwelkomen de bezoekers muzikaal in het centrum. Om 16.00 uur volgt een grote apotheose. Ook het peuterschaatsen komt weer terug, iedere zondagmorgen (15, 22 en 29 december en 5 januari) tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Er wordt een gedeelte van de ijsbaan geschikt gemaakt om, onder begeleiding van papa, mama, opa of oma de eerste stapjes op het ijs te zetten. DJ Ricardo zorgt voor een minidisco. Op 22 december volgt een verrassing voor de kinderen met als motto Venray Beweegt. Van maandag 16 t/m vrijdag 20 december schaatsen bijna 2000 leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs over de Venrayse schaatspiste. De leerkrachten kunnen middels E-Learning de leerlingen kennis bijbrengen over de schaatstechniek. Hiernaast ontvangen alle leerlingen een polsbandje dat recht geeft op een gratis proefles bij één schaatsbaan. Van 16 t/m 19 december is iedere avond van 19.00 tot 22.00 uur de curlingcompetitie. De finale vindt op donderdag 2 januari plaats. Één team bestaat uit vier personen en één coach. Families, vriendengroepen, serviceclubs en andere groepen kunnen kennismaken met de curlingsport via twee arrangementen. Reserveren via info@winterpretvenray.nl.

In het weekend van vrijdag 20 t/m zaterdag 22 december wordt door Venray Centraal de kerstmarkt gehouden op het Henseniusplein met 24 marktkramen en doorlopend optredens van muziek- en zangverenigingen plaats. Vanaf zaterdag 14 december staat ook de kerststal weer op de Grote Markt. Donderdag 2 januari is er van 19.00 uur tot 22.00 uur de netwerk- en sponsoravond in combinatie met de curlingfinale. De avond krijgt een officieel tintje door het ondertekenen van de driejarige sponsorovereenkomsten. Inmiddels zijn in de voorverkoop al toegangskaarten te koop bij broodjeszaak Bufkes Venray of VVV Venray. Bedrijven die het evenement willen sponsoren, kunnen voor meer informatie een email sturen naar info@winterpretvenray.nl. Winterpret Venray wordt ondersteund door een grote groep vrijwilligers en verenigingen, zoals Schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan Venray, Koninklijke Harmonie Euterpe,· MMSK Sint Petrus Banden en handbalvereniging Manual.