premiere 21 februari 2013
premiere 21 februari 2013 Foto: Hans Gerritsen

Ballet, toneel en muziektheater

Venray | Schouwburg Venray begroet op vrijdag 22 november vanaf 20.15 uur het Scapino Ballet Rotterdam met de balletvoorstelling Holland & Le Chat Noir. Twee topstukken van een van de succesvolste Nederlandse choreografen in één voorstelling: Holland en Le Chat Noir van Ed Wubbe.

Holland gaat terug naar de Gouden Eeuw, naar de kiem van de Hollandse identiteit. Le Chat Noir is onmiskenbaar een creatie van Ed Wubbe: theatraal, vol energie en emotie. Het stuk is een dansante en muzikale ode aan Parijs.

Frank Lammers, Ricky Koole en Ocobar – Frank en Ricky hebben in het Venrayse theater de blues op woensdag 27 november vanaf 20.15 uur. Het is 25 jaar geleden dat Frank Lammers en Ricky Koole begonnen aan een voorstelling. Ze hadden grootse plannen, maar gingen hun eigen weg en nu is het tijd om de draad weer op te pakken. Waar staan ze nu, 25 jaar later? Ze praten bij, lachen om vroeger, spelen eindelijk die serieuze toneelscenes en zingen over belangrijke momenten in de afgelopen 25 jaar.

Yora Rienstra staat met UP op vrijdag 29 november vanaf 20.00 uur op de planken van de schouwburg. Emma Nieuwenhuis moet de psychiatrische kliniek in. In UP krijgen we nader zicht op Emma's 'hersenstormen'. Haarscherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan. UP is het aangrijpende vervolg op de zeer succesvolle eerdere bewerking van PAAZ, het bejubelde debuut van schrijfster Myrthe van der Meer.

Andere voorstellingen komende week in Schouwburg Venray: Johan Derksen – The Sound Of The Blues & Americana, donderdag 21 november 20.15 uur, Vrijdag & Sandifort – Voorlopig voor altijd, vrijdag 22 november 20.00 uur, De Grote Sint Show, Party Piet Pablo en Love Piet, zaterdag 23 november 10.30 en 16.00 uur. Vreemde eend, Het Laagland & SALLY Dansgezelschap Maastricht, woensdag 27 november 15.00 uur, 7 Miles to Pittsburgh, zaterdag 30 november 20.30 uur.

Foto: Hans Gerritsen.