Leunen-Zuid start met verkoop

Leunen | Bouwbedrijf Janssen de Jong begint in het derde kwartaal van 2020 met de verkoop van de woningen in het plan Leunen-Zuid. In totaal komen er 23 huur- en 22 koopwoningen in de nieuwe wijk van Leunen. Als alles volgens plan verloopt, worden de eerste woningen in het tweede kwartaal van 2021 opgeleverd, zo bleek maandagavond tijdens het dorpsraadoverleg in Leunen.

Enkele vertegenwoordigers van de dorpsraad van Leunen werden onlangs bijgepraat door de aannemer. Alle woningen die in Leunen-Zuid worden gebouwd zijn energiezuinig en gasloos ontwikkeld. Dit wil zeggen dat het huis volledig elektrisch wordt aangestuurd. Om warm water te krijgen, hebben de huizenbezitters straks een elektrisch aangestuurde warmtepomp in huis. Die energie die daarvoor nodig is, wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak.

Het nieuwe woongebied is gelegen aan de zuidzijde van Leunen en sluit aan op de Vullingsstraat, het Sparveld en Rondeveld. De gemeente Venray, de dorpsraad Leunen, Wonen Limburg en Janssen de Jong Projectontwikkeling ondertekenden in oktober vorig jaar in De Baank het Manifest Leunen-Zuid.