Afbeelding
Foto: Misset Horeca/Koos Groenewold.

Goesting weer in de prijzen

Venray | Proeflokaal Goesting in Venray heeft maandagavond de Gouden Apenstaart Café Top 100 2019 gewonnen. Voor het tweede jaar op rij valt Goesting in de prijzen. Beide keren had dit van doen met het socialmedia-beleid van het proeflokaal aan het Henseniusplein. Leverde dit in 2018 de Café Top 100 Publieksprijs op, in 2019 is dat de Gouden Apenstaart, de onderscheiding voor cafés die zich bewijzen op social media en daar ook het belang van inzien.

"Anno 2019 zorgen een goed ingerichte website, interactie via Facebook en gerichte inspiratie via Instagram voor meer gasten in de zaak, daar doen we het voor!", meldt een enthousiaste eigenaar Gijs Schapendonk (foto). "Volgens de jury hebben we een overzichtelijke website, zijn we stimulerend op Facebook en inspirerend op Instagram. Nou, op zo'n commentaar mogen we als Goesting natuurlijk best trots zijn." Eén van de redenen waarom Goesting in 2018 de Café Top 100 Publieksprijs in de wacht sleepte, waren de professioneel ogende filmpjes op hun Facebookpagina. Hierin werden bezoekers opgeroepen hun stem uit te brengen. "Die filmpjes zagen er fraai uit, maar bevatten ook leuke, humoristische content, die bovendien een goede indruk gaf van de zaak. Op bijna elk bericht wordt gereageerd, geliked of het wordt gedeeld. Goesting heeft ook een grote, hechte en loyale fanbase", aldus de jury van de Café Top 100. "Ja, we doen ook nu nog steeds veel met Facebook en meer en meer met Instagram. Die aanpak werkt ook."

De jury wijst ook op de originele, afwisselende content: 'We weten niet wie bij Goesting de social media voor zijn/haar rekening neemt, maar diegene heeft er overduidelijk plezier in en is er uitermate bedreven in. Een goed voorbeeld dat hopelijk veel zaken in deze lijst zullen volgen'. Naast de social media valt ook de website de jury positief op. 'Geen kleurig of sprankelend geheel, maar een rustige, overzichtelijke site waar overduidelijk goed over nagedacht is. Immers: hoeveel sites lukt het om de 500 in het café aanwezige bieren overzichtelijk bij elkaar te zetten, mét uitleg? Voor wie wil weten hoe dat te doen: neem eens een kijkje op www.proeflokaalgoesting.nl'.

Schapendonk is een trots man, trots omdat alles wat er ontplooid wordt op social media uit eigen koker komt. "Natuurlijk werken we daarbij samen met mooie Venrayse bedrijven als Elf Graden en De Jongens van Boven, je kunt nu eenmaal niet alles zelf doen." Naast het winnen van de Gouden Apenstaart staat Goesting voor het tweede jaar op rij in de Top 100 van beste cafés, dit jaar op nummer 65. Bij het publiek kwam Goesting met een vijfde plek een stuk beter uit de verf.

Foto: Misset Horeca/Koos Groenewold.