Winst en verlies handbal Manual

DHC Overpelt VZW-Manual 21-24 (9-12). Doelpunten Manual: Maaike Lipman en Joy Jakobs (beiden 6x), Ankie Billekens (4x), Hanneke Wijnands (3x), Jonna Kessels, Jessie Manders en Karlijn van Els (allen 2x).

Overpelt | De handbalsters van Manual wonnen de topper in de tweede klasse tegen het Belgische DHC Overpelt VZW: 21-24.

Beide ploegen stonden voorafgaand aan het duel met twaalf punten uit zes duels, samen met SVHH, ongeslagen aan kop. Genoeg ingrediënten dus voor een mooie pot handbal in de Belgische plaats Overpelt. De gasten uit Venray kwamen moeilijk uit de startblokken. De thuisploeg profiteerde hiervan optimaal en nam in een vloek en een zucht een 6-2 voorsprong.

Puur op vechtlust kwam Manual in het verdere verloop van de eerste helft weer helemaal terug in de wedstrijd. Halverwege stonden beide ploegen op gelijke hoogte: 9-9. In de slotfase sloegen de gasten toe. Door goed verdedigingswerk en knappe afronding van de kansen ging Manual uiteindelijk met een verschil van drie doelpunten de rust in: 9-12. In de tweede helft bleven de Venrayse handbalsters het goede spel doorzetten. Manual was vooral in de openingsfase duidelijk de betere ploeg en vergrootten de voorsprong met verzorgd handbal tot zes doelpunten: 14-20. In de eindfase knokten de Belgische handbalsters, gesteund door een fanatiek publiek, nog voor een beter resultaat. Het verschil werd verkleind tot drie doelpunten, maar Manual trok de zege overtuigend over de streep.

Op zaterdag 23 november spelen de Venrayse handbalsters thuis tegen Explosion'71/Hercules'81, de nummer tien van de ranglijst. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 20.00 uur. Twee dagen eerder, op donderdag 21 november, speelt Manual de eerste bekerwedstrijd tegen SVVH. Dit duel in Panningen begint om 18.45 uur.

LimMid-Manual 31-19 (16-8). Doelpunten Manual: Martijn Schütte (5x), Joep Weijs (4x), Bennie Beekers (3x), Driek Gabriëls (2x), Jan Vorstenbos, Jochem Duisters, Kingsley Lamptey, Nick Hawinkels en Ruben Albers.

Roermond | In de eerste klasse waren de handballers kansloos tegen koploper LimMid. In Roermond werd het 31-19 voor het team dat met veertien punten uit zeven duels ongeslagen aan kop gaat. Tegen LimMid was het vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat Manual geen schijn van kans had tegen de ongeslagen ranglijstaanvoerder. LimMid nam in de openingsfase meteen een voorsprong en leek op een gemakkelijke zege af te stevenen. Met een snelle omschakeling naar een 6-0 verdediging wist Manual het de tegenstander vervolgens een stuk moeilijker te maken. Door snelle fastbreaks van Driek Gabriëls, Joep Weijs en Kingsley Lamptey moest de thuisploeg snel omschakelen en verdedigen. Manual kon hier diverse malen van profiteren, maar keek aan het einde van de eerste helft toch tegen een marge van acht doelpunten aan: 16-8. Na de pauze bleven de gasten langere tijd in het spoor van LimMid, maar was het verschil uiteindelijk twaalf treffers.

Op zaterdag 23 november speelt Manual thuis tegen De Sprint/Niobe uit Deurne. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 21.15 uur.