Bevrijdende zege voor Ysselsteyn

Ysselsteyn-Blerick 4-0 (1-0). Doelpunten Ysselsteyn: Paul Jeurissen (2x), Dennis Teunissen, Bas Koopmans.

Ysselsteyn | Ysselsteyn boekte zondagmiddag de tweede overwinning van het seizoen in de derde klasse C. De ploeg van Ruud Jenneskens was met 4-0 te sterk voor Blerick. Het inhaalduel betekende de eerste zege voor Ysselsteyn sinds speelronde één op zondag 22 september. Toen werd Baarlo verslagen (5-2).

In de beginfase had Ysselsteyn het nog wel moeilijk tegen de zeer snelle buitenspelers van Blerick. De verdedigers van de thuisploeg werden onder druk gezet, maar dat leidde niet echt tot gevaarlijke situaties voor het doel.

Jeurissen

Ysselsteyn kwam beter in de wedstrijd en de thuisploeg kreeg ook verschillende kansen om de score te openen. Na een halfuur voetballen kwam het team op een verdiende 1-0 voorsprong. Aanvoerder Paul Jeurissen werkte de bal met wat geluk tegen de touwen. Blerick was na de treffer duidelijk aangeslagen, want van het frivole spel van de eerste twintig minuten was weinig meer over. De beste kansen van de wedstrijd bleven voor Ysselsteyn. Het vizier stond echter niet op scherp en daardoor bleef het tot de rust bij 1-0.

Na rust speelde Ysselsteyn misschien wel de beste helft van het seizoen. Blerick, de nummer vier van de ranglijst, werd helemaal zoek gespeeld. Jeurissen verdubbelde in de 50ste minuut de score uit een corner van Mike Arts: 2-0. De aanvoerder kopte raak en nauwelijks vijf minuten later was Dennis Teunissen doeltreffend door beheerst af te ronden uit een voorzet van Arts. Zo keek Blerick al vroeg in de tweede helft tegen een 3-0 achterstand aan.

Eerste zege voor Ysselsteyn sinds zondag 22 september

Toch was het voor Ysselsteyn de taak alert te blijven, want een week eerder gaf de equipe van Jenneskens het duel ook in een tijdsbestek van tien minuten uit handen. De ploeg liet dat zondag absoluut niet gebeuren. Ysselsteyn bleef bij de les en tien minuten voor tijd werd het zelfs 4-0. Bas Koopmans was na een schitterende aanval trefzeker op aangeven van Mike Arts. het was voor Arts de derde assist van de wedstrijd.

Hekkensluiter

De laatste tien minuten gebeurde er niet veel meer en Ysselsteyn wist ook nog eens het doel schoon te houden. De belangrijke zege was een aangename verrassing. Komende week mag Ysselsteyn op bezoek bij Melderslo dat met twee punten op de allerlaatste plaats staat in de ranglijst. Melderslo zal er dus op gebrand zijn om de eerste overwinning van het seizoen thuis te behalen en Ysselsteyn is dus gewaarschuwd.