Afbeelding
Foto: Bubbles and Boa’s uit Arnhem.

Bevrijdingsconcert in en uit de brand

Castenray | Het programma van het Bevrijdingsconcert op zondag 24 november als afsluiting van de herdenking en viering van 75 Jaar Vrijheid Castenray had bijna gehalveerd moeten worden.

Voorzitter Jan Strijbos van het organisatiecomité kreeg maandag een telefoontje uit Ellecom met een trieste mededeling. Van een van de drie Starlight Sisters was plotseling de zus aan een hartaanval overleden. Zij had drie zussen en twee waren al eerder vrij plotseling overleden aan een hartaanval en een aneurysma. En ook haar vader was overleden aan een hartaanval. Alleszins begrijpelijk dat ze compleet overstuur was en niet in staat om op te treden. Daarom werd het optreden geannuleerd.

In Castenray heerste even een lichte paniekstemming, maar meteen werd alles in het werk gezet om een passend alternatief optreden te vinden. Aanvankelijk werd gekeken of een regionaal koor beschikbaar zou zijn, maar gezien het korte tijdsbestek was het moeilijk een grote groep zangers te mobiliseren. Naarstig werd gezocht op internet en het organisatiecomité kwam terecht bij Bubbles and Boa's uit Arnhem. Dit is een collectief van zeven ervaren zangeressen die optreden in verschillende samenstellingen. Meestal met drie dames en gelukkig werden voor zondag 24 november drie zangeressen bereid gevonden in Castenray op te treden. Bubbles and Boa's zit qua repertoire op dezelfde lijn als de Starlight Sisters. Ook zij bieden vocaal entertainment met nummers van de Andrew Sisters, The Pointer Sisters en anderen. Het zijn stuk voor stuk professionele zangeressen die in diverse bands optreden. Het organisatiecomité is uiteraard zeer verheugd met het optreden van Bubbles and Boa's, maar leeft mee met de Starlight Sisters. In een condoleancebericht is dit ook kenbaar gemaakt.

Het concert op zondag 24 november vindt plaats in gemeenschapshuis De Wis. Om 13.00 uur is inloop met koffie/thee en om 13.30 uur vindt het optreden van Bubbles and Boa's plaats. Na een pauze volgt om 15.00 uur een optreden van Fanfare Dorpsklank Castenray met als zangsolisten Yvonne en Anouk Philipsen uit Castenray. De toegang is gratis.

Foto: Bubbles and Boa's uit Arnhem. Foto: Rinie Kuiper.