Afbeelding
Foto: Persfoto

Vrijheid maak je samen

venray | De muzikale voorstelling Vrijheid maak je samen - Venray reist tussen september 2019 en maart 2020 door heel Limburg.

De voorstelling bestaat uit de jeugdopera Brundibár en in het tweede deel van de voorstelling vormen lokale verenigingen de basis voor een muzikale invulling. In Venray zullen Drumband/Fanfare Concordia Wanssum en het Venrays Mannenkoor het tweede deel verzorgen met zo'n 150 muzikanten/zangers.

Naast hun eigen muzikale programma voeren zij gezamenlijk de compositie 75 Jaor Vreej uit.

Dit multidisciplinaire muziekwerk, geschreven door Christiaan Janssen, komt voort uit de compositieopdracht die door de Limburgse muziekbonden speciaal voor deze gelegenheid is uitgezet. De dialecttekst van dit werk is geschreven door Frans Pollux, de Venrayse vertaling is geschreven door Ad van Zwol. De koorbewerkingen van deze compositie zijn geschreven door de dirigent van het Venrays Mannenkoor, Anton Kropivšec.

Op 16 november kwamen de twee verenigingen bij elkaar om de compositie 75 jaar Vreej voor het eerst gezamenlijk te repeteren in De Zandhoek in Wanssum. In het stuk vertolken twee solisten de rol van opa en kleinkind in het stuk: Hans Gommans en Marie Louise Ansinger. Op 2 december voeren drumband, fanfare, mannenkoor en solisten het tien minuten durende stuk voor het eerst samen voor publiek uit.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Schouwburg Venray.