Afbeelding
Foto: Persfoto

Schildersdialoog: Druk, druk, druk

Venray | Het maandelijkse dialoogcafé staat op woensdag 18 december in het teken van Druk, druk, druk! in de vorm van een schildersdialoog. Venray in Dialoog houdt de schildersdialoog in samenwerking met Sanne Aben van Cultura Venray. De dialoogleider is Mia Tielen-Poels.

Normaal vindt de dialoog plaats in groepsverband. Nu wordt de groep na een korte inleiding echter opgedeeld in tweetallen en vertaalt men het dialooggesprek op een schildersdoek. Aan het eind van de avond worden de schilderijen geëvalueerd en besproken.

Mia is werkzaam als ziekenverzorgster bij De Zorggroep en heeft daarnaast een coachpraktijk Miahart innerlijke kracht. Sanne is werkzaam bij Cultura Venray, een netwerkorganisatie voor iedereen die zich bezighoudt met kunst- en cultuur. "We richten ons onder andere op: ontwikkeling van cultuureducatie, gezamenlijke promotie via allerlei kanalen, organiseren van netwerkbijeenkomsten/cultuurcafés, kunst en cultuur in het centrum, het hafa-muziekonderwijs en nog veel meer!"

Sanne: "Ik geef het thema de naam Druk, druk, druk. Druk bezig zijn en een overvolle agenda hebben lijkt vandaag de dag synoniem voor een succesvol bestaan. 'Geen tijd hebben' lijkt een alledaagse ervaring van deze tijd. Je ziet daarnaast ook een beweging naar het opzoeken van verstilling in dat dagelijks bestaan: mindfulness, mediteren, in retraite; noem het maar op.'

Waarom dit thema? Sanne: "Ik denk dat veel mensen continu balanceren tussen het vinden van rust en hun eigen geluk en het voldoen aan (vaak zelfgecreëerde) verwachtingen, het hebben van een succesvol en zinvol bestaan. Ik denk dat dit een thema is wat actueel is en waar veel mensen over mee willen- en kunnen praten."

Wat zijn je dromen? Sanne: "Dat ruimte voor verstillen, verwonderen en vervelen meer geaccepteerd en noodzakelijk gevonden wordt in onze werkende samenleving. 'Lummelen' noemt mijn teamleider Martin dat. Lummelen is goed."

Wie zou je graag aan de dialoogtafel willen ontmoeten? Sanne: "Ik zou Joke Hermsen er wel bij willen hebben. Haar boek Stil de tijd is een pleidooi voor een langzame toekomst, een geweldig boek. Verder iedereen die interesse heeft in dit thema en het leuk of uitdagend vindt om dit op doek uit te beelden!" Op 18 december vindt de dialoog plaats bij Cultura Venray aan de Schoutenstraat 8, van 19.30 tot 22.00 uur. Aanmelden kan via e-mail info@venrayindialoog.nl. Deelname is gratis.