Afbeelding
Foto: Persfoto

Bezoek De Lier aan Expositie WADT

Venray | Basisschool de Lier uit Merselo heeft onlangs met 34 leerlingen van groep 5/6 een bezoek gebracht aan de expositie WADT.

Zij werden verwelkomd door Kees Moerkerk. Nadat hij de aanwezige kunstenaars had voorgesteld, vertelde hij het een en ander over de Wadden en over wat er in zijn Waddenproject te zien is. Daarna gaf hij het woord over aan Peter Peeters, oud-leerkracht van een basisschool. Hij sprak over kunst in het algemeen, over kleurgebruik en instrueerde de leerlingen hoe om te gaan met een quiz en een te maken tekening.

De leerlingen gingen enthousiast aan de slag. In hun onderzoek naar antwoorden wisten ze de kunstenaars wel te vinden. De quizvragen werden serieus ingevuld. Daarna werd er voortvarend gewerkt aan abstracte of figuratieve kunstwerkjes.

Een van de leerlingen was zo enthousiast over het feit dat hij, zowel op de voorkant als de achterkant van het blad, kon tekenen en kleuren en dat dit dan een apart effect gaf als hij dat blad dan tegen de winkelruit aanhield. Beide kunstwerkjes vloeiden dan als het ware in elkaar over.

De leden van De rake kwasten zijn inmiddels aan de slag gegaan om als jury de quiz en de kunstwerkjes te beoordelen. De prijswinnaars worden binnenkort op school bezocht, teneinde de prijsjes te overhandigen en om de uitslagen en tekeningen aan de leerlingen terug te geven. De kunstenaars waren erg te spreken over de manier van aanpak van de leerkrachten en de discipline en betrokkenheid van de leerlingen.