Stef en Tamara Koonings maken zich op voor de releaseparty in Roelanzia.
Stef en Tamara Koonings maken zich op voor de releaseparty in Roelanzia. Foto: Henk Lammen

Releaseparty Pruuf Mar

Ysselsteyn | De opnames van de nieuwste videoclip van Stef en Tamara Koonings (Pruuf Mar) zijn achter de rug. Deze week stond Pruuf Mar in de muziekstudio voor de opnames. Het duo maakt zich op voor de releaseparty van hun nieuwste carnavalsnummer op zaterdag 30 november in Roelanzia in Ysselsteyn. "Het is dit jaar wel extra spannend. We hebben meer van onszelf in het nummer gestopt", vertelt Stef Koonings.

Door Willem Menting

Voor Stef en Tamara begon het carnavalsseizoen op de elfde van de elfde in het MECC in Maastricht. "Het was geweldig om op zo'n groot podium te staan. We kunnen ook dit optreden weer van ons lijstje strepen. Een nieuwe mijlpaal", zegt Tamara enthousiast.

Broer en zus uit Ysselsteyn stonden op dezelfde dag in Overloon tijdens Vör de kerk op 't Plein. "Ook dat was genieten. Het was ontzettend druk in Overloon en de sfeer was een stuk intiemer. Zo heeft ieder optreden een eigen sfeer en dat maakt het ook zo leuk om op te treden. Het is iedere keer weer anders. We genieten iedere keer weer met volle teugen."

Pruuf Mar is al maandenlang bezig met het nieuwe nummer. Als muziektherapeut neemt Stef het grootste gedeelte van de melodie voor zijn rekening, maar het duo krijgt ook onder meer ondersteuning van Roel Gommans en Jules Reivers van Line29. "We beginnen eigenlijk in augustus al. Het zijn in eerste instantie losse flodders, wat melodieën. Meer is het niet. Daar schieten we dan op en vanaf dat moment is het finetunen en aanpassen. We zijn erg trots op het resultaat. Ik ben benieuwd hoe het klinkt als we de studio in zijn geweest."

Pruuf Mar stond twee jaar op rij in de finale van het LVK

Het duo timmert de laatste jaren flink aan de weg. In 2017 strandde Pruuf Mar in de halve finale van het LVK met hun nummer Gewoeën umdat 't kan. Een jaar later stond het duo in de finale van het LVK met het nummer Op weg nòr Maerge. Die prestatie werd dit jaar nog eens dunnetjes overgedaan met Zoeëmar dat moment.

Goedzat, Heite Soep, Loss!, Verrékes Moj en Koen & Ankie zijn te gast bij Pruuf Mar

Al van jongs af aan staan Stef en Tamara Koonings op het podium met vastelaovend. "In eerste instantie natuurlijk gewoon met carnaval in het dorp. Tijdens de bonte avond bijvoorbeeld. Mam schreef onze nummers en wij zongen dan. Stef speelde dan meestal gitaar. Ook onze oudste broer deed eerst ook nog mee." Tijdens de releaseparty op 30 november is er eerst een besloten gedeelte voor sponsoren en andere genodigden. "We willen graag iedereen bedanken die al jaren voor ons klaarstaan. Het zijn ook veel kleine dingen die ons ontzettend helpen. Zo wordt er altijd goed voor onze kleding gezorgd. En er staat altijd een lieve kapper voor ons klaar", vervolgt Tamara enthousiast. "We hebben ook veel trouwe fans die overal naar ons komen kijken. Onze fans hebben ook een mooie rol in de videoclip", vult Stef aan.

Met het optreden in het MECC in Maastricht konden Stef en Tamara weer wat van hun bucketlist strepen. Pruuf Mar droomt al van nieuwe doelen. "Mijn grote droom is het LVK winnen", zegt Stef zonder aarzeling. Tamara begint te lachen: "Ik dacht aan iets anders. Ik zou het wel tof vinden om in Paradiso te staan met Het Limburgs Leed."

Ook Goedzat, Heite Soep, Loss!, Verrékes Moj en Koen & Ankie treden op tijdens de releaseparty. Tussendoor zorgt Hitmaestro voor de muziek. Vanuit de Venrayse kerkdorpen heeft iedereen de mogelijkheid om de releaseparty te bezoeken. Maasdal Busvervoer verzorgt namelijk een ritje van en naar Roelanzia. Tot donderdag 28 november 12.00 uur is vervoer te reserveren via info@hetmaasdal.nl of 06-50244776. Meer informatie is ook te vinden op http://www.hetmaasdal.nl/.