Ysselsteyn – Blerick 4 – 0

Ysselsteyn is er tegen Blerick in geslaagd om de negatieve spiraal van de laatste weken met een zeer positief resultaat achter zich te laten.

In de beginfase had Ysselsteyn het nog wel moeilijk tegen de zeer snelle buitenspelers van Blerick die het de Ysselsteyn verdedigers zeer moeilijk maakten, maar tot echt gevaarlijke situaties leidde dat vooralsnog niet.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Ysselsteyn beter in de wedstrijd en het kreeg kansen om de score te openen en waar het de laatste weken in de afronding wat tegen zat wist aanvoerder Paul Jeurissen na een half uur wat gelukkig te scoren. 1-0

Hierdoor was Blerick duidelijk aangeslagen want het vrivole van de eerste 20 minuten was weg en ondanks dat men van alles probeerde om weer gelijk te komen waren de beste kansen voor Ysselsteyn, dat voor de rust de score nog wat op had kunnen voeren.

Zo bleef de ruststand van deze aantrekkelijke wedstrijd 1-0.

Na de rust speelde Ysselsteyn misschien wel de beste helft van het seizoen , want het hoog ingeschatte Blerick werd helemaal zoek gespeeld , want in de 50ste minuut scoorde Paul Jeurissen uit een corner van Mike Arts met het hoofd de 2-0 en nauwelijks vijf minuten later was Dennis Teunissen doeltreffend door beheerst af te ronden uit weer een voorzet van Mike Arts en zo keek Blerick na een uur spelen tegen een 3-0 achterstand aan.

Toch was het voor Ysselsteyn de taak alert te blijven, want de vorige week wist de tegenstander ook in een tijdsbestek van 10 minuten te scoren en Blerick had in de eeerste 20 minuten ook laten zien om tot zoiets in staat te zijn , maar Ysselsteyn bleef de wedstrijd domineren en toen 10 minuten voor tijd Ysselsteyn uit een grandioze aanval door Bas Koopmans uit een voorzet van wederom Mike Arts de 4-0 op het scorebord kwam waren alle twijfels weg.

De laatste 10 minuten gebeurde er niet veel meer en Ysselsteyn wist ook nog eens de belangrijke nul te houden en de belangrijke zege was een aangename verrassing.

Komende week mag Ysselsteyn op bezoek bij Melderslo dat met 2 punten op de allerlaatste plaats staat in de ranglijst en zal er dus op gebrand zijn om de eerste overwinning van het seizoen thuis te behalen en Ysselsteyn is dus gewaarschuwd.