Ronald Snijders. Foto: David Cohen de Lara
Ronald Snijders. Foto: David Cohen de Lara Foto: David Cohen de Lara

Vrijdag 15 november

12:00 ART IS A SHELTER RUMAH Venray - ART IS A SHELTER – RUMAH Nieuwe tentoonstelling bij Odapark center for contemporary art, Van 8 september 2019 tot 12 januari 2020 Werken van diverse kunstenaars met een Molukse of Indische achtergrond. Opening: zondag 8 september 12.00 uur.

13:00Expositie WADT Venray - Expositie WADT nog van 25 oktober tot en met 16 nov. Vrijdags af 14.00 uur. Zaterdags en Koopzondag af 13.00 uur. WAD staat voor een " Waddenpanorama. WAT staat voor wat nog 13 kunstenaars aan kunstwerken tonen.

13:3075 Jaar Vrijheid Venray - In het Venrays Museum maakt u kennis met persoonlijke verhalen uit de tijd van de bevrijding in 1944. U ziet foto's van voor en na de bombardementen. Op de maquette krijgt u een totaaloverzicht van het Venrays centrum. Kinderen geven hun impressie over de ervaringen van kinderen in kamp Vught. Een tentoonstelling die tot mei 2020 wisselend vorm geeft aan het begrip Vrijheid!

19:30Vrienden van Oeldere Live - Vastelaovesvereniging De Spurriemök uit Oirlo houdt in een feesttent aan de Meerloseweg 7 in het kader van het 8x11-jarig bestaan Vrienden van Oeldere Live. Een avond vol amusement en muziek, gepresenteerd door oud-vorsten van De Spurriemök. Alle nog levende vorsten die De Spurriemök krijgen spreektijd om op een ludieke manier herinneringen op te halen aan hen vorstperiode. Hierdoor krijgen de bezoekers een korte, maar zeer speciale samenvatting van de historie van de vereniging. Aansluitend treden op Andy Marcelissen, Fiorenza, Goedzat, Piërre van Helden, Pruuf Mar, Ons Jongens, Ger Janssen, Dirk Kauwenberg en Zuutjes An. Kaarten via www.spurriemok.nl en bij D'n Terp, Hoofdstraat 20 in Oirlo.

20:00Ronald Snijders | Groot Succes 2 Venray - Een krankzinnige met een briljante fantasie. 'De koning van het absurdisme' noemde Elsevier hem. 'Een illusionist met woorden' schreef Het Parool over Ronald Snijders. Het weggeven van enkele grapjes in een recensie maakt in het geval van Snijders niet veel uit, want in vrijwel elke zin die uit zijn mond komt zit er wel een. Groot Succes 2 is de opvolger van Groot Succes, welke show van Ronald Snijders nog niet in de theaters te zien is geweest. Wederom een voorstelling vol onverwachte taalgrappen, nieuwe woorden en niet te plaatsen gedachtekronkels. Ronald Snijders maakte eerder 'One Man Show' en 'Welke Show' met een Poelifinario nominatie.

20:15Symfo Classics – Crossing the borders Venray - Symfo Classics – 'Crossing the Borders', zo luidt de treffend gekozen titel van het nieuwe programma waarmee Symfo Classics – The Best of Symphonic Rock het komende najaar langs diverse theaters en popzalen trekt. Want meer dan tevoren zullen tijdens deze vijfde tournee de symfonische grenzen worden verkend en ook overschreden. Dit gebeurt met een 100% nieuw samengesteld repertoire bestaande uit symfonische rock monumenten en wereldhits én in een deels gewijzigde bezetting. Zo zal niemand minder dan zanger/gitarist Erwin Nyhoff (bekend van The Prodigal Sons en The Voice) het podium delen met de vertrouwde Symfo Classics-gezichten en topvocalisten Cindy Oudshoorn & Martin van der Starre en gitarist van de buitencategorie Rob Winter. Symfo Classics heeft zich al jaren als een merk bewezen waarbij de lat heel hoog ligt. Deze beste muzikanten in het genre die in Nederland te vinden zijn, kunnen het zich veroorloven het wereldrepertoire met een bepaalde vrije interpretatie te spelen. Het overbrengen van de in symfonische rock zo essentiële muzikale emotie en live-beleving treft hierdoor nog meer doel.

Zaterdag
16 november

11:00Landelijk Atelierweekend - In het weekend van 16 en 17 november vindt het Landelijk Atelierweekend plaats. Jolanda Nabben uit Smakt vertegenwoordigt Noord-Limburg. Het werk van Jolanda is sierlijk en tegelijk krachtig te noemen. De inspiratie komt voornamelijk vanuit haar eigen gevoel. Zo onstaan er beelden met 'dikke buikjes' tijdens haar zwangerschappen, beelden die 'alle ballen hoog houden' tijdens haar burn-out en beelden met het thema 'loslaten' tijdens haar herstel. Kantmotieven zijn in al haar werken terug te vinden. In haar keramiek als relief en in de schilderijen als afdruk of als sjabloon waarbij met spuitbussen is gewerkt. Als afsluiting van het jaar is het ook het moment van opruiming en zal er veel werk met flinke korting te koop zijn. Locatie: St. Jozeflaan 6 Smakt. Tijd? Beide dagen van 11.00 t/m 17.00 uur.

19:00Vorstenraodsbal 2019 - Traditiegetrouw vindt in de gemeente Venray op de eerste zaterdag na de 11de van de 11de het Vorstenraodsbal plaats. Op zaterdag 16 november zijn de aangesloten verenigingen van de Vorstenraod Rooy dit jaar te gast bij de 8 x 11 jubilerende vastelaovesvereniging De Spurriemök. Aan de Meerloseweg 7 in Oirlo plaatst De Spurriemök een tent die wordt omgetoverd tot een feesttempel. Gezamenlijk luiden de verenigingen daar het vastelaovesseizoen 2019 – 2020 in. Alle vorsten van de vijftien aangesloten carnavalsverenigingen krijgen vijf tot zeven minuten spreektijd.

Zondag
17 november

13:30Intocht Sinterklaas in Venray Venray - Sinterklaas en zijn pieten brengen een bezoek aan Venray. Het programma op de Grote Markt begint om 13.30 uur. Sinterklaas komt hier rond 14.30 uur aan. De route die Sinterklaas en alle pieten volgen: Raayland College, St. Antoniusstraat, Mgr. Verrietstraat, St. Antoniusstraat, Kruisstraat, Paterslaan, Patersstraat, Grotestraat en het eindpunt Grote Markt. Het Sinterklaashuis is gevestigd in het Rabobank aan het Schouwburgplein in Venray. Voor meer informatie kijk op www.sinterklaasinvenray.nl.

15:30Ode aan Beethoven Venray - Dit is het eerste concert van een serie van 6. 3 dit seizoen en 3 volgend seizoen, waarin door het Narratio kwartet alle strijkkwartetten van Beethoven worden gespeeld.

Maandag
18 november

20:00Koor van dit Moment www.koorvanditmoment.nl.

Symfo Classics – Crossing the borders. Foto: Harrie Muis
De intocht van Sinterklaas is zondag. Foto: persfoto.