Bryan Kersten
Bryan Kersten Foto: Maycel de Bruijn

Dagzege voor Bryan Kersten

Maashees | Bryan Kersten (Maashees) heeft op de tweede maïsplakmotorcross in Boekel de dagzege behaald in klasse MX 1 liefhebbers.

Kersten was in de eerste manche als tweede weg bij de start en nam in de derde ronde de leiding over van Bas de Vries (Helmond). Hij wist snel op voorsprong te komen om de manche met een voorsprong van Ruim elf seconden de manche winnend af te sluiten.

In de tweede manche pakte Kersten de hole-shot. Halverwege de manche moest hij de leiding afstaan aan Jeffrey Ganseman (Bilthoven). Met een ruime voorsprong op De Vries kwam hij als tweede over de finish om als dagwinnaar afgevlagd te worden. De overige regionale crossers wisten tweemaal een top tien klassering te behalen.

Jules Deenen (Wanssum) eindigde als achtste in de klasse bromfiets versnellingen en Finn Teunissen (Vierlingsbeek) behaalde de negende plaats in klasse 85cc wedstrijdjeugd.

Uitslagen:

Boekel (MON) Starbewijshouders: 14. Juup Tax (Wanssum)

Liefhebbers MX 1: 1. Bryan Kersten (Maashees)

Liefhebbers MX 2-4 takt (A-finale): 21. Kimberly van der Aa (Leunen)

Liefhebbers 125cc-2 takt (A-finale): 26. Tom Teunissen (Vierlingsbeek). 35. Niels Huibers (Groeningen). 38. Gijs Peters (Groeningen)

Liefhebbers 125cc-2 takt (B-finale) 19. Wout Hermens (Groeningen). 20. Sam Vousten (Groeningen). 30. Max Jeuken (Wanssum)

85cc westrijdjeugd: 9. Finn Theunissen (Vierlingsbeek)

Bromfiets versnellingen: 8. Jules Deenen (Wanssum) 36. Bram Gossens (Venray).

Bryan Kersten wist de dagzege te behalen bij de liefhebbers MX 1. Foto: Maycel de Bruijn