Afbeelding
Foto: Rikus ten Brücke

Bib Gourmand voor restaurants

Venray | Restaurant De Beejekurf van Mathijs en Hanneke Jacobs is opgenomen in de Bib Gourmand gids van Michelin. Ook hun collega's Jaap en Veronique Volman en van Boompjes in Overloon staan voor het eerst in deze culinaire gids.

In de gids Bib Gourmand worden jaarlijks restaurants opgenomen waarbij een driegangen keuzemenu voor maximaal 39 euro de rode draad is. Elk restaurant verzekert de bezoeker een onweerstaanbare verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier.

Mathijs Jacobs is apetrots dat hij is opgenomen in de Bib Gourmand. "We zijn nu tien jaar bezig en de mix van prijs, kwaliteit en plezier is precies waar we ons al die jaren voor hebben ingezet", aldus Mathijs Jacobs. Hij ziet het niet alleen als zijn prestatie. "Het is een prestatie van ons hele team." De Venrayse chef had dit succes niet zien aankomen. "Achteraf krijg je wel een beeld hoe en wanneer een van de inspecteurs is langs geweest. Maar dan blijft de Bib Gourmand toch nog een verrassing."

Het groeiende belang van producten uit eigen grond is een duidelijke trend in deze nieuwe editie van de Bib Gourmand. Ook de chefs willen hun steentje bijdragen aan het milieu. Dat zorgt voor een frisse dynamiek. Het voedt hun creativiteit. De zeventien Nederlandse restaurants die nu onderscheiden worden met een Bib Gourmand zitten volledig op deze lijn. Dit geldt zeker voor Boompjes in Overloon.

Jaap Volman is amper een jaar chef in zijn eigen restaurant. Hij is een ambassadeur van de Dutch Cuisine en werkt heel veel met producten van eigen bodem. " Kei gaaf", aldus Jaap Volman. "Wij zijn ontzettend trots dat we deze erkenning al na een jaar hebben mogen ontvangen. Het is mooi om te zien dat ook Michelin meer aandacht gaat besteden aan groente, lokale producten en duurzaamheid. Dit past helemaal in ons straatje!"

In totaal zijn nu 133 Nederlandse restaurants in de Bib Gourmand opgenomen.

Afbeelding