Gezondheidscafé op 28 november


Venray | Gezondste Regio 2025 heeft de ambitie om als regio Noord-Limburg in 2025 de gezondste regio van Europa te zijn. Gezondheid is iets wat iedereen raakt en wat voor ons allemaal belangrijk is.

Met de ambitie worden samenwerkingen gecreëerd en ontstaan nieuwe gezondheidsinitiatieven. Gezondste Regio 2025 motiveert, inspireert en verbindt. Samen met de omgeving is Gezondste Regio 2025 voortdurend onderweg naar die stip op de horizon. Een stip die steeds dichterbij komt. Belangstellenden zijn op donderdag 28 november vanaf 19.00 uur van harte welkom bij het Gezondheidscafé in het Theehuis van het Odapark in Venray. Om 19.30 uur start het inspiratieprogramma.

Gezondheid is een term die alles met elkaar verbindt. Iets wat iedereen raakt, in alle lagen van de bevolking. Iedereen wil (fysiek en mentaal) gezond zijn en blijven. Iedere ondernemer wil een gezond bedrijf en ieder bestuur een gezonde vereniging. Daarom hebben we een gezamenlijke visie nodig, een wenkend perspectief. Een stip op de horizon waar heel Noord Limburg zich achter kan scharen; we gaan op weg om onze regio de gezondste regio van Europa in 2025 te laten zijn. Om de ambitie waar te maken werken wordt er gewerkt aan vijf thema's:

Gezondheid is een term die alles met elkaar verbindt

Scholen: de jeugd heeft de toekomst. Gezondste Regio stimuleert dat jeugd actief bezig is met gezondheid. Ze brengt ze kennis bij en helpt om hun eigen initiatief op te zetten. Onze jeugd werkt mee aan een omgeving waar ze later zelf willen blijven wonen en werken.

Voeding: voeding vormt een belangrijk onderdeel van gezondheid. Samen met de omgeving gaat Gezondste Regio 2025 voedselverspilling tegen. Voedsel dat veilig, gezond en ook gewoon lekker is.

Bedrijven: Gezondste Regio 2025 zet gezondheid hoog op de agenda bij bedrijven in de omgeving. Gezondheid is een thema dat alle bedrijven raakt; denk aan vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en werkdruk. Gezondste Regio 2025 wil dat inwoners van de regio zich lekker voelen op hun werk en er elke dag met plezier naar toe gaan.

Persoonlijk: iemands gezondheid is iets persoonlijks. Het is niet over te geven of te pakken. Juist daarom is het zo belangrijk. Een goede gezondheid betekent niet voor iedereen hetzelfde. Gezondste Regio 2025 streeft naar een regio waar mensen zich gezond voelen.

Goed leven: Gezondste regio 2025 is een regio waar ontzettend veel te beleven is. Gezondste Regio 2025 wil inwoners nog beter kennis laten maken met de omgeving en ze een aanbod bieden wat aansluit bij hun wensen. In de gezondste regio is het fijn wonen, werken en recreëren

Tijdens het gezondheidscafé komen deze thema's aan bod. De gasten uit Venray en omgeving nemen de aanwezigen mee met hun inspirerende en soms ook ontroerende verhalen. Delen hun avonturen en stellen vragen die hen ook verder op weg helpen om dromen, idealen, maar ook heel simpel en gezonder leven waar te maken. De presentatie van deze avond is in handen van Maurice Graeff, bekend als oud-voetballer van VVV Venlo, maar ook al geruime tijd actief om vooral met kinderen actief bezig te zijn met bewegen en gezond leven.

Belangstellenden kunnen zich voor het Gezondheidscafé aanmelden via de website van Gezondste Regio 2025: www.gezondsteregio2025.nl, of stuur een e mail naar info@gezondste regio2025. Er is gratis toegang en er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje. Het gezondheidscafé op 28 november is een samenwerking van de gemeente Venray en Gezondste Regio 2025.