Afbeelding
Foto: Persfoto

Tentoonstelling vogels in Meerlo

Meerlo | De Gevleugelde Vrienden Wanssum e.o. en Vogelvereniging Venray houden op zondag 17 november van 9.30 tot 16.00 uur gezamenlijk hun jaarlijkse tentoonstelling van zang- en siervogels.

Op deze vogeltentoonstelling tonen de kwekers van de vereniging hun eigen kweekvogels. Bijna driehonderd vogels van allerlei pluimage, zoals kleurkanaries, vorm- en postuurkanaries, tropische vogels, parkieten, Europese cultuurvogels en hybriden, gaan hun best doen om er een gekleurd schouwspel van te maken.

Door een team van keurmeesters worden de vogels gekeurd volgens standaardeisen. Er wordt onder meer gelet op kleur, formaat, gedrag en conditie. Een van de vogels mag zich na afloop de algemeen kampioen noemen. Bezoekers kunnen tijdens het bezoek aan de tentoonstelling niet alleen de vogels bewonderen, maar ook veel over vogels aan de weet komen door in gesprek te gaan met de kwekers. Belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis in zalencentrum 't Brugeind aan de Leeuwerik 33 in Meerlo.