Bas Philipsen, Niels Hermans, Tim Philipsen, Jordy Wismans en Bram van Soest v.l.n.r..
Bas Philipsen, Niels Hermans, Tim Philipsen, Jordy Wismans en Bram van Soest v.l.n.r.. Foto: Rikus ten Brücke

Klaar voor bekerkraker

Merselo | De voetballers van Merselo bereiden zich deze week voor op de wedstrijd van het jaar. De vijfdeklasser maakt zich namelijk op voor het duel tegen grote broer en eersteklasser SV Venray. De Venraynaren komen zondag naar sportpark De Vloet voor de tweede ronde van de districtsbeker.

Door Willem Menting

Voor zes spelers van Merselo wordt het een hele bijzondere wedstrijd. Bram van Soest, Daan Hendriks (ontbreekt op de foto, red.), Jordy Wismans, Niels Hermens en de broers Bas en Tim Philipsen droegen namelijk in het verleden het shirt van Venray. Aanvaller Tim Philipsen moet het zondagmiddag wel stellen zonder broertje Bas, die geschorst is. "Dat is ontzettend jammer. We zouden deze wedstrijd natuurlijk graag samen spelen. Hij baalt er natuurlijk ook flink van. We gaan hem zondag als team ook missen denk ik."

'We laten ons zeker niet als makke schapen naar de slachtbank leiden'

Voor Merselo is het volgens Philipsen een bonuswedstrijd. "We kunnen alleen maar stunten. Als we verliezen dan is dat geen schande, maar we gaan natuurlijk voor het hoogst haalbare. Ik weet zeker dat we vanaf minuut één vol de duels aangaan. We laten ons zeker niet als makke schapen naar de slachtbank leiden." In tegenstelling tot Venray zit Merselo dit seizoen in een flow. De ploeg van trainer Stef van Asten pakte afgelopen zondag de eerste periodetitel en maakte in 8 wedstrijden al 31 doelpunten.Tim Philipsen zit zelf ook in een goede fase. De spits was dit seizoen al zeven keer trefzeker. Toch is er een speler die bij Merselo nog makkelijker het doel vindt. Daan Hendriks verschalkte namelijk al twaalf keer de doelman van de tegenstander. "We zitten als team in een lekkere periode. We zijn uitstekend in vorm en we scoren makkelijk. Venray is natuurlijk wel van een ander kaliber. Voetballend zijn zij beter dan Merselo, maar Venray zit op dit moment wel in een moeilijke fase. We gaan natuurlijk voor een stunt."

Volgens de aanvaller wordt er deze week op de training nét iets scherper getraind door de selectie van Merselo. "Iedereen wil deze week bij de eerste zestien voetballers horen. Deze wedstrijd wil je meemaken. Dit maak je waarschijnlijk maar een keer mee. Als je de groepsronde doorkomt, dan hoop je op een mooie loting. Dat wij tegen Venray spelen is al geweldig." Philipsen hoopt zondagmiddag op massale steun van de gemeenschap van Merselo. "Ik hoop dat het dorp massaal uitrukt om naar de wedstrijd te kijken. Na afloop drinken we dan gezellig een biertje in de kantine wat het resultaat ook mag zijn."

'Iedereen wil deze week bij het eerste team horen'

Om het duel wat extra cachet te geven voor de voetballers van Merselo wordt er een lunch voor de spelers geserveerd voor aanvang van het duel. Ook is er een loterij met extra prijzen. Zo kunnen deelnemers een bal, een levensmiddelentas en een driegangenmenu voor twee personen winnen. Volgens de geschiedenisboeken is het duel tussen Merselo en Venray uniek.