Eerste zege voor Jumpers'76: 61-44

Jumpers'76-BV Schijndel 61-44 (29-18). Topscorers Jumpers'76: Wouter Oosterbeek (21 punten), Dirk Laurense (17) en Klaidas Laurencikas (8).

Venray | De basketballers van Jumpers'76 in de tweede klasse de eerste zege van dit seizoen. In sporthal De Wetteling in Venray werd BV Schijndel met ruime cijfers verslagen: 61-44.

De gasten stonden slechts een positie boven de Venrayse basketballers. Winst in eigen huis was dan ook noodzakelijk voor de thuisploeg die het moest doen zonder Maarten Steffers en Samuel Skamla. Jumpers'76 startte dan ook fel aan het duel en dit resulteerde in een kleine voorsprong halverwege het eerste kwart. Aan de kant van Venray waren het Wouter Oosterbeek en Dirk Laurense die met negen en zes punten ervoor zorgden dat de thuisploeg het eerste kwart winnend afsloot: 17-14. In het begin van het tweede kwart kwamen de gasten nog terug tot één punt maar dankzij een driepunter van Klaidas Laurencikas nam Jumpers'76 weer afstand. De Venraynaren bleven sterk spelen in het tweede kwart en breidden de voorsprong uit tot elf punten bij rust: 29-18.

Na rust probeerden de bezoekers nog terug te komen maar met een sterk spelende Wouter Oosterbeek en scores van onder andere Jorik Wulterkens en Sam Zacherl bleef Jumpers'76 een voorsprong behouden. In dit kwart werd de voorsprong zelfs vergroot tot negentien punten, waarna BV Schijndel in de slotminuut de marge verkleinde tot veertien punten: 43-29. In het slotkwart kwam de voorsprong van de thuisploeg niet meer in gevaar en werd de eerste zege van het seizoen overtuigend binnengehaald. Op zaterdag 16 november speelt Jumpers'76 opnieuw thuis. Om 18.00 uur is koploper Yellow Sox uit Bakel de tegenstander in sporthal De Wetteling.