Afbeelding
Foto: Eigen foto

Judovereniging Venray succesvol

Venray | Bora Soysal van Judovereniging Venray heeft een gouden medaille in de klasse -60 kilo behaald op het 30e internationaal judotoernooi van Judoclub Sankaku in Bergamo in Italiƫ

Na twee gewonnen voorwedstrijden plaatste Soysal zich voor de finale. In de finale slaagde hij erin aan het eind van de wedstrijd zijn sterke tegenstander met de hoogste score; een ippon op de mat te werpen. Hij mocht hierdoor, op dit zwaar bezette internationale toernooi, met meer dan duizend deelnemers, op de hoogste trede van het podium plaatsnemen om de gouden medaille in ontvangst te nemen.

In de klasse meisjes -40 kilo slaagde Marit Woertman erin om zich naar een ereplaats te vechten. Nadat ze haar eerste wedstrijd verloor van de latere kampioen, vocht zij zich terug in de herkansing. Zij won hierin al haar wedstrijden en behaalde de bronzen medaille.

Van de overige deelnemers van de Venrayse Judovereniging, Indy Spee en Floris Haumann won Spee haar eerste wedstrijd maar verloor daarna, waardoor zij zich niet plaatste voor de een finaleplaats. In de herkansing moest zij zich ook gewonnen geven, waardoor zij zich niet voor een van de ereplaatsen kwalificeerde. Haumann verloor zijn eerste wedstrijd en kwam ook niet in aanmerking voor een herkansing, waardoor voor hem het toernooi daarmee ten einde was.

Op foto Links : Marit Woertman en Rechts : Bora Sosal