Manual blijft ongeslagen

NOAV 2-Manual 18-20 (9-11). Doelpunten Manual: Ankie Billekens en Joy Jakobs (beiden 8x), Loes van Dijk (2x), Guusje Wessel en Damini Sanichar.

Susteren | Ook na zes duels zijn de handbalsters van Manual ongeslagen in de tweede klasse. In Susteren werd NOAV 2, de nummer vier van de ranglijst, op een nederlaag getrakteerd: 18-20.

De gasten openden uitstekend met twee snelle doelpunten op rij. Vervolgens ging de strijd gelijk op. Manual kreeg geen grip op de aanvalsters van de thuisploeg, waardoor NOAV 2 via zeven meters in het spoor kon blijven van de gasten. Manual ging de rust in met een kleine voorsprong: 9-11. Na rust hetzelfde spelbeeld. Ook nu bleven de NOAV-aanvalsters lastig te bespelen en konden zo lange tijd in de race blijven. In de slotfase van het duel verdedigde Manual korter en compacter en had daarmee het antwoord op het spel van de thuisploeg. Regelmatig scorend behaalde Manual uiteindelijk een zwaarbevochten zege. Met twaalf punten uit zes duel heeft Manual nog steeds de maximale score.

Op zaterdag 16 november spelen de Venrayse handbalsters de topper tegen het Belgische DHC Overpelt VZW. Ook die ploeg heeft met twaalf uit zes nog alles gewonnen. Het duel in Overpelt begint om 21.00 uur.