Volleybalsters onderuit in derby

ActiveRooy-MVC'64. Setstanden: 25-14, 25-20, 21-25, 28-30 en 11-15.

Venray | In de tweede klasse J verloren de volleybalsters van ActiveRooy met het kleinst mogelijke verschil de derby tegen MVC'64: 2-3. In de eerste set nam de thuisploeg via enkele goede servicereeksen een voorsprong. Met degelijk spel een fraaie aanvallen van Ellen Ruhe werd de set relatief gemakkelijk binnengehaald: 25-14. Na een achterstand stelde de thuisploeg in de tweede set orde op zaken en pakte opnieuw de winst: 25-20.

In de derde set maakten de Venrayse speelsters te veel fouten en kwamen snel op achterstand: 3-8. Mede dankzij een aantal hele mooie punten van Famke Janssen kwam de thuisploeg nog goed bij, maar verloor uiteindelijk de set: 21-25. Via slimme ballen en goed spel nam ActiveRooy in de vierde set een 9-3 voorsprong. Door persoonlijke fouten kwamen de gasten langszij en pakten in een enerverende slotfase zelfs de setwinst: 28-30. In de vijfde en beslissende set stond ActiveRooy bij de kantwissel op een 8-5 voorsprong. De gasten uit Maashees toonden echter opnieuw veerkracht en bogen de achterstand om in een 11-15 zege.

Op zaterdag 16 november speelt ActiveRooy een uitwedstrijd tegen Hornerhof/HHC 2, aanvang 17.00 uur.